E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTofaş'ta hedef 400 bin araç---

Tofaş'ta hedef 400 bin araç

Tofaş'ta hedef 400 bin araç
29 Eylül 2014 - 07:45 borsagundem.com

Tofaş orta ve uzun vadeli hedeflerini saptadı. 2017'de hedef 3 vardıya ile birlikte 400 bin üretimi stabil kılmak

Tofaş CEO'su Kamil Başaran şirket olarak yeni bir döneme girdiklerini belirterek, "Fiat Doblo 15'inci yaşında yenilendi. 2015 sonunda 520 milyon dolar yatırımla yeni sedan otomobilimizi bantlardan indiriceğiz. 2017 yılında kalıcı olarak 3 vardiyaya geçmek istiyoruz. 2017 sonunda Bursa fabrikamızın 400 bin adetlik üretim kapasitesini tam olarak kullanmaya başlayacağız" diye konuştu. Başaran, Tofaş'ın bu yıl 220 bin araç üreteceğini, bunun 150 bin adedini ihraç edeceğini belirtti. Tofaş yeni sedan otomobil ve versiyonlarından 2015-2023 yılları arasında toplam 580 bin adet üretmeyi hedefliyor. Bu üretimin üçte biri de dünya pazarlarına gönderilecek. Tofaş Fiat, Peugeot ve Citroen için ürettiği Minicargo projesini de 2016'da yenileyecek. 

ABD pazarını bırakmayız 

Başaran, 360 milyon dolar yatırımla ortaya çıkan yeni Fiat Doblo'nun 80 ülkenin yanı sıra ABD'ye ihraç edilmesinin kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi. IAA Hannover 2014’de açıklamalar yapan Başaran, dünya lansmanını gerçekleştirdikleri yeni Doblo'nun otomotivin anavatanı ABD'ye ihracatına yıl sonunda başlayacaklarını belirterek, "Yeni Doblo, ABD'de RAM markası altında ProMaster City ismiyle satılacak. 2021 yılına kadar en az 175 bin Doblo'yu Kuzey Amerika'ya ihraç edeceğiz. Yeni Doblo artık dünya markası oldu" dedi. 
 Yeni Doblo için 24 aydır çalıştıklarını belirten Başaran, şu bilgileri verdi: "ABD'deki regülasyonlar çok sıkı. Özellikle Los Angeles Road Condition normları var ki çok sert. Doblo tüm bu şartlara eksiksiz uydu. Ağustos'tan itibaren Doblo'yu ABD'ye göndermeye başladık. Kuzey Amerika'da satışa çıktığı anda belirli bir stok olması gerekiyor. Ayağımızı kapının arasına soktuk, bu parkura girdik artık bırakmayız. Önümüzdeki dönemde neden başka modelleri de ABD pazarına ihraç etmeyelim. Doblo bir başlangıç." 

Yerlilik %76'ya çıktı 

Başaran, yılda 180 bin adeti üretilecek Doblo'da yerlilik oranının yüzde 75'lere çıktığını belirterek, "2000'de Doblo ilk piyasaya çıktığı zaman yerlilik oranı yüzde 40'lar seviyesindeydi" diye konuştu. 

Hafif ticaride lider oluruz 

Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, Ağustos'ta hafif ticari araç pazarının stabil duruma dönmeye başladığını kaydederek, "K Belgesi'nin fiyatının düşürülmesi, denetimlerin azalması hafif ticari araç satışlarının uzun bir aradan sonra yeniden canlanmasını sağladı. İlk 8 ayda hafif ticari araçta Fiat liderliğini sürdürdü. 25 bin adetlik satışa ulaştık. Yılı hafif ticari tarafında 45 binle kapatıp birinci oluruz"dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)