E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTOFAŞ’IN KARI BEKLENTİLERİ AŞTI---

TOFAŞ’IN KARI BEKLENTİLERİ AŞTI

TOFAŞ’IN KARI BEKLENTİLERİ AŞTI
27 Ekim 2009 - 09:46 borsagundem.com

TOASO beklentilerin oldukça üzerinde kar açıkladı. Fakat bunda faaliyet dışı gelirler de etkili oldu. Şirket bugün analist toplantısı yapacak ve raporumuzu toplantı sonrası yayınlayacağız. 4ç09 ve 2010 satışları ve yurtiçi kar marjları değerleme açısından önem taşımaktadır. ...

OTKAR ve EGGUB de 2009/09 mali tablolarını açıkladı. OTKAR TOASO’nun değerleme çarpanlarına göre primli işlem görmekte olup, EGGUB ‘un mali performansı ise BAGFS kadar iyi gözükmüyor. AKBNK VE ARCLK’in mali sonuçlarını bugün açıklamaları bekleniyor. AKBNK’nin TL1.9mr konsolide olmayan net kar açıklaması beklenirken ARCLK’in net kar beklentisi ise TL355mn’dur.
’ 
Bu ay için favori hisselerimiz: ISCTR, HALKB, YKBNK, ISFIN, FROTO, TOASO, ARCLK, ASELS, KAREL, AKENR, TRKCM, ANACM, SELEC, TUPRS, CLEBI, TTKOM, ISGYO, EREGL.
’ 
2009/09 Mali Tablo Açıklamaları
- TOASO TL227mn net kar açıkladı (beklenti TL163mn net kar). Açıklanan net kar faaliyet dışı unsurlar nedeniyle beklentilerin üzerinde gerçekleşti. VAFÖK de TL345mn’la beklentilerin biraz üzerinde gerçekleşti. Genel olarak şirketin 3ç09 mali performansı bir önceki çeyreğe göre daha iyi. Şirket 3ç09’da al ya da öde anlaşması ile ilgili bir gelir kaydetmedi (sözleşmeye söz konusu olan araçların ihracatı planlananın üzerinde olduğu için). F/K:9.1x, FD/FAVÖK: 6.8x.
’ 


- OTKAR TL20mn net kar açıkladı (geçen yıla göre %50 azalma). 3ç09’da satışlardaki düşüşe rağmen FAVÖK marjı artış gösterdi (3ç09’da %10.6)
- EGGUB TL25.5mn zarar açıkladı (2008/09’da TL16.9mn net kar; 1y09’da TL17.8mn zarar) . Şirketin 3ç09’da FAVÖK marjında kısmi bir iyileşme olsa da FAVÖK marjı eksi olmayı bu dönemde de sürdürdü.
’ 
Haberler
- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Tobin vergisi ile ilgili bir planlarının olmadığını açıkladı. Açıklama Brezilya’nın sermaye hareketlerine getirdiği %2 oranında vergi uygulamasının ardından geldi.
’ 
Şirket ve Sektör Haberleri
- EREGL bugün %39.27 oranında bedelsiz hisse dağıtıyor (Yeni Fiyat: TL4.79)
- SNGYO bugün %166.67 oranında bedelsiz hisse dağıtıyor (Yeni Fiyat: TL2.34)
- Koç Grubu’nun CEO’su enerji alanında büyümeyi planladıklarını söyledi. Koc Grubu özelleştirilmesi planlanan Hidroelektrik santralleri ve nükleer konsorsiyuma ortak olmak gibi imkanları değerlendiriyor.
- OTOMOTİV: Star Gazetesi’nde yer alan habere göre yerli araçlarda uygulanan bandrol Maliye Bakanlığı’nın onayından geçemedi.
- Sabah Gazetesi’nde yer alan bir’  habere göre traktör üreticileri hükümetted hurda teşviği talebinde bulundu. Hurda teşviğinin uygulanması durumunda bu traktör satışlarını arttıracak ve bundan pazarın lider şirketlerinden TTRAK olumlu etkilenecektir.
- ANELT TTKOM’un kablosuz modem ihalesini $6.6mn bedelle (net satışlarının %8’i) kazandı.
- BIMAS’ın ortaklarından birisi borsada işlem görmeyen 759bin adet hissesini (borsada işlem gören BIMAS hisselerinin %1.9’u) 5 yıl içinde borsada satmak amacıyla SPK’ya başvurdu.
’ 
İzlenecekler
- ARCLK ve AKBNK 2009/09 mali tablolarını açıklayacak
- Merkez Bankası Enflasyon Raporu
- 3ç09 Turizm Gelirleri
- Amerika Tüketici Güven Endeksi Ekim’09 (16:00, Bekl: 53.5)
- Amerika US Richmond Fed İmalat Endeksi (16:00)
- Amerika Hazine Bakanı Geithner’in konuşması (19:00)
’ 
Research - Tera Brokers

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)