E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTOBB'un işsizlik tahmini yüzde 10.7---

TOBB'un işsizlik tahmini yüzde 10.7

TOBB'un işsizlik tahmini yüzde 10.7
09 Haziran 2015 - 04:00 borsagundem.com

TOBB ETÜ, mart ayı işsizlik oranıyla ilgili tahminini yüzde 10.7 olarak açıkladı

Türkiye’de istihdam konusunda kısa vadeli geleceğe dönük tahminlerde bulunan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), gelecek hafta açıklanacak 2015 Mart ayı işsizlik oranının, şubat ayına göre 0,5 puan azalarak yüzde 10,7’ye ineceğini öngördü. Tahmin gerçekleştiği takdirde, ocak ve şubat aylarında yüzde 11’in üzerinde ilan edilen işsizlik oranı, yeniden yüzde 10 patikasına dönmüş olacak. SPM Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, araştırmacı Pınar Kaynak, Ozan Acar, gelecek aya ilişkin tahminlerini açıkladı. 

Buna göre SPM, mart dönemi tarım dışı işsizlik oranının 0,6 puan azalarak yüzde 12,6 seviyesinde, mevsimsellikten arındırılmış tarım dışı işsizlik oranının ise yatay seyrederek yüzde 12,2 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor. İstihdam oranının 0,6 puan artarak yüzde 45 seviyesine çıkacağı tahmini yapılırken, sanayi istihdamının ise bir miktar düşüşle 5 milyon 325 bin kişi seviyesinde seyretmesi bekleniyor. Çalışmanın sonuç bölümünde; geçen ay yapılan çalışmaya atıfla, şubat ayında işsizlik verilerinin düşmesinin beklendiği anımsatılarak “TÜİK’in işgücü verileri bu beklentimize paralel olarak açıklanmıştır. Hem işsizlik oranı hem de tarım dışı işsizlik oranında son 3 dönemdir görülen artış son bulmuş, yerini düşüşe bırakmıştır. Diğer yandan, istihdam oranının 0,1 puan artarak yüzde 44,4 seviyesine çıktığı görülmektedir. Bu da Temmuz 2014 itibariyle meydana çıkan düşüş eğiliminin frenlediğini göstermektedir. Sanayi istihdamı ise ocak dönemine göre 2 bin kişi artarak 5 milyon 351 bin olarak gerçekleşmiştir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)