E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTOBB Başkanı'ndan yerli otomobil sözü---

TOBB Başkanı'ndan yerli otomobil sözü

TOBB Başkanı'ndan yerli otomobil sözü
24 Mayıs 2017 - 13:18 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda yerli otomobil çağrısını yinelediği sırada TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu söz isteyerek "Biz bunu yaparız. Siz yeter ki yanımızda olun" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Üniversitesinde düzenlenen TOBB'un 73. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Erodoğan konuşmasında yerli otomobil çağrısını da yineledi. Erdoğan, "Diyorum ki, gelin şu yerli, yüzde yüz üretimi olan otomobilimizi Türkiye Odalar ve Borsalar camiası içerisinden çıkaralım. Ben diyorum ki, TOBB çatısı altından yüzde yüz yerli otomobilini çıkarsın" dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu söz isteyip, "Sayın Cumhurbaşkanım biz bunu yaparız. Siz yeter ki yanımızda olun. Siz bizim yanımızda olduktan sonra biz bunu yaparız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Biz bunun yanındayız. Hayırlısı olsun. Bu çalışmalarımızın tamamını sürdürebilirlik esasına göre yürütmeden 2035 hedeflerine ulaşamayız. Demokratik ve ekonomik standartları yüksek bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız. 15 senedir hep teklif etmişimdir: Gelin bu otomobilimizi hep birlikte yapalım. Montaj, montaj, montaj! Montajcılık bu millete yakışmıyor" diye sözlerini tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Galip 25 Mayıs 2017 11:09

    BOP cular abd icazetliler uretm falan yapamaz.uretm bagmsz ve ozgur bilim zihniyetidr.Oktay sinanogluna, Nejat vezirogluna, Ziya ozele....sahip cikmayanlar, Generalleri, MEHMET Haberal gibi bilim adamlarini hukumete boyun egmedi diye siyaseten hapse attiran zihniyet ve kulturle urtm olmaz.

  • otomobil24 Mayıs 2017 15:57

    nerde hükümet yanlıları işadamlarımız. devlet ihalesi almasını biliyorlar üretim deyince ortalık da yoklar.

  • Atma Hisarciklioğlu24 Mayıs 2017 14:34

    Yerli tank kaportası yaptık motorunu yapamadık.Şimdi motoru başka ülkelerde arıyoruz.Tâbi onlarda verirse alacağız.TOBB başkanı yapacağız edeceğiz diye gaz alıyor.15 yıldır neredesin.

  • yeniçeri24 Mayıs 2017 14:01

    araba hazır değil miydi 2019 damı ne yollardaydı??? o kadar savunduydum millete karşı bide

  • turan 24 Mayıs 2017 13:47

    niye yapmadın ya şimdiye kadar

  • Reklamdan sıkıldık24 Mayıs 2017 13:46

    15 yıldır aynı terane oyuncak araba yapamayan türkiye kalkmış otomobil üretecek haaaa turkiyede otomobil uretilmiyor mu ? Üretiliyor ama parası yurtdisina gidiyor otomobil uretmek icin ithalatı durdur en azından lux ithalati durdur