E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTMSF'den flaş Sabah açıklaması!---

TMSF'den flaş Sabah açıklaması!

TMSF'den flaş Sabah açıklaması!
11 Ocak 2014 - 10:32 borsagundem.com

TMSF, Turkuvaz Grubu'nun medya varlığının satışıyla ilgili iddiaları yalanladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bir gazetenin "Sabah ve ATV'ye TMSF yolu göründü" başlıklı haberine ilişkin, Turkuvaz Grubu'nun bahse konu medya varlığını üçüncü şahıslara satışının kurumun görev ve yetki alanına girmediğinden izin alınması veya onay vermesinin söz konusu olmadığını bildirdi.TMSF'nin yaptığı açıklamada, Yurt Gazetesi'nin dün "Sabah ve ATV'ye TMSF yolu göründü" başlıklı haberinde Zirve Holding'in mal varlıklarına tedbir konulmasından sonra Sabah ve ATV'nin alacaklılarının Zirve Holding'in iflasını istemeleri durumunda bu kuruluşların yeniden TMSF'ye devredileceğini iddia ettiği belirtildi.

Açıklamada, Kurumun 5 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştirilen ihale neticesinde ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 1 milyar 100 milyon dolar bedelle Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ'ye ihale ettiği hatırlatılan açıklamada, şunlara yer verildi:"İhale, RTÜK ve Rekabet Kurulu'ndan alınan izinler akabinde Fon Kurulu tarafından onaylanmış ve 22 Nisan 2008 tarihinde ihale bedeli tahsil edilerek Turkuvaz Grubuna devir ve teslimi yapılmıştır.

Bu kapsamda ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü içerisinde yer alan Sabah Gazetesi ve ATV Televizyonu'nun da dahil olduğu mal, hak ve varlıkların mülkiyeti de Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ'ye geçmiş olup, bu aşamadan sonra söz konusu varlıklarla Fonun bir ilgisi kalmamıştır. Turkuvaz Grubu'nun bahse konu medya varlığını üçüncü şahıslara satışı kurumumuzun görev ve yetki alanına girmediğinden izin alınması veya onay vermesi söz konusu değildir.Haberde 'Zirve Holding'in alacaklılarının Zirve Holding'in iflasını istemeleri durumunda, bu kuruluşların yeniden TMSF'ye devredileceği' ifadesi yanlıştır. Fon'a devredilen bankalarla ilişkili olmayan hiçbir şirketin TMSF'ye devri söz konusu olamaz. Ayrıca haberde geçen 'Zirve Holding'e yapılan ATV Sabah satışını Rekabet Kurulu'ndan önce TMSF'nin onayladığı, bu onayı sağlam olmayan ve yeni kurulmuş bu şirkete neden verdiği' yorumu da kurumun görev ve yetkileri araştırılmadan yapılmıştır. TMSF, ihalesi gerçekleştirilip, devri yapılan menkul ve gayrimenkuller üzerinde herhangi bir tasarruf hakkına sahip olmadığı için haberde bahsedilen onay makamı değildir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)