E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTMSF Başkanı Gül off-shore paralarından rahatsız---

TMSF Başkanı Gül off-shore paralarından rahatsız

TMSF Başkanı Gül off-shore paralarından rahatsız
17 Kasım 2014 - 13:30 borsagundem.com

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, son günlerde yüksek mahkeme kararı nedeniyle tekrar gündeme gelen offshore hesaplarıyla ilgili görüşünü açıkladı. Gül'e göre tüm offshorezedelerin parası geri ödenmemeli. TMSF Başkanı vergi ödememek için bu hesaplara bilinçli olarak parasını yatıranların mevduatlarının devlet garantisine alınmaması gerektiğini söyledi.

- Eskiden TMSF dendiğinde bir aşinalık vardı ama bu dönem öyle değil. Bunu iyiye mi kötüye mi yormak lazım. Fazla ekranlara çıkmıyorsunuz, son zamanlarda bu offshore’la ilgili haberler var, biz de onu merak ediyoruz ama bu durumla ilgili tespitiniz ne?

Şakir Ercan Gül: TMSF’nin ilk zamanlarda gündemde olmasının nedeni, o dönemde ben de ikinci başkandım, Uzan grubunun asetlerinin ilk defa Türkiye gündeminde, böylesine banka çözümleme faaliyetinin bütün varlıkları da içine alacak şekilde genişletilmesinden kaynaklanan bir marakla TMSF Türkiye gündemine girdi. Süreç içerisinde TMSF çözümleme işinin önemli bir bölümünü bitirdiği için eskiye nazaran daha az güdemde olmalı. Normalleşme de bu demek. 2001 krizinin yarattığı ortamdan sonraki normal ekonomik düzendeki yerini almasından kaynaklanıyor. Bu sağlıklı ve normal bir şey. İkincisi, kurumumuzu çok fazla gündemde tutarak günlük spekülasyonların içerisinde de tutmamamız gekeriyor, biz o bilinçteyiz. Ancak kamuoyunun bilgilenmemsi gereken şeyler olduğunda basın bildirisi ve az sayıda televizyon programıya kamuyounu bilgilendiriyoruz.

- Geçmişin bilançosu ne? Ne kadar ödeme yapıldı, ne kadar tahsil edildi?

Şakir Ercan Gül: Özellikle 20 küsur bankanın devlete yarattığı ana para maliyeti 31 milyar dolar. Bunun yaklaşık faizleriyle birlikte ulaştığı tutar 75 milyar dolar, basit faizleriyle birlikte maliyet bu. Bileşik faizle daha fazla. Türkiye ekonomisi bu maliyetlerin ardından 2001’den sonra yapı, kabuk, felsefe değiştirdi. Nitekim bu değişiklerden semeresini günümüzde yaşıyoruz. 2008 sonrası golobal krizden Türkiye az etkilenmişse, ekonominin yeniden dizaynı uğraşları nedeniyle elde eilen bir şey bu. Türkiye eski Türkiye olsaydı golobal krizden sert şekilde etkilenir ve maliyet yüksek noktalara çıkabilirdi. Bu maliyetin bu kadar yüksek noktalara çıkmasının nedeni, o dönemde mevduata verilen yüzde 100 güvence. Özellikle sistemik risk algısıyla hareket edilerek, o dönemde mevduata yüzde 100 güvence verildi. Hatta hatta bu da yetmedi bankaların bütün pasiflerine güvence verildi. Biz şimdi mevduat sigortalığı yapıyoruz ve limitimiz 100 bin lira. Şu an sıkıntı içinde olan banka yok bildiğim ama sıkıntı olursa 100 bin lira ile sınırlı. Onun üzerinde alacak talepleri, o masanın tasviyesi sonucunda ya da tahsilatlar değerlendirilebilecek bir şey. Biz şu an itibarıyla Türkiye’de mevduatı, katılım ve konvansiyonel bankalardaki kişi başı 100 bin lira ile sınırlandırdık. Kişi başı ve banka başıdır. Aile bireyleri üzerinden artırılabilir. 5 kişilik bir aile, 500 bin liralık mevduatı sigorlatalandırabiliyor. 10 banka ise, 1 kişi 1 milyon lira...
Copyright © cnbce.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 17 Kasım 2014 21:49

    sn gül maden düzgün birisin vicdanın varsa babyıgitsen bankacıların üzerine git bende bu paralrımı kızılayın orta yerinde yardım etcem yoksun aylare namus sözü veriyorum tabi bizleri nasıl kandırdıklarını bilmiyorsun yada banka patronları ile ortakmıısn sende

  • İmporter17 Kasım 2014 13:40

    Off shore paraları borsada ucuz kalmış hisseleri yurtdışı bankalar aracılığıyla alınarak dolaylı olarak turkiyeye getirilebilinir. Sonra bu hisseler turkiyedeki yatırım kurulşlarına bankalara virmanlanablini. ayrıca devletin elindeki şirketler borsaya açılarak kısmı hsse satılarak veya borsada olan devlete ait şirketlerin daha fazla hisesisi ihrac edilerek bu gercekleştirilebilinir.