E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTMO, 22 Ağustos'ta fındık alımına başlıyor---

TMO, 22 Ağustos'ta fındık alımına başlıyor

TMO, 22 Ağustos'ta fındık alımına başlıyor
15 Ağustos 2022 - 11:22 borsagundem.com

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'ta başlayacak. Alım, ilk etapta 11 noktadan yapılacak. Ürün bedeli ödemelerinin de 21 gün içinde yapılacağı öğrenildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) yapılan açıklamada, fındık piyasalarında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının giderilerek depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabuklu fındık ortalama alım fiyatının 30 Temmuz'da açıklandığı söylendi.

İlk etapta 22 Ağustos'ta alıma başlanacak 11 noktada TMO'ya kabuklu fındık satmak isteyen üreticilere randevu verme işlemleri bugünden itibaren yapılacak. Hasat durumuna göre alım yapılacak nokta sayısı 50'ye kadar çıkarılacak.

TMO'nun kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacağına işaret edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini belirtilen kriterlere uygun şekilde hazırlayarak alım noktalarına randevu aldığı günde getirmeleri önem arz etmektedir. Rutubet oranı yüzde 6,5'e kadar, sağlam iç fındık oranı yüzde 40 ve üzeri, buruşuk iç fındık oranı yüzde 10 ve altı, çürük ve bozuk iç fındık oranı yüzde 3 ve altı, yabancı madde oranı (taş, toprak vb.) yüzde 0,5 ve altı, çatlak, kırık ve kabuklu fındık içinde bulunan iç fındık oranı yüzde 5 ve altı olan fındıklar satın alınacaktır."

Eski yıl mahsulü ve eski ile yeni yıl mahsullerinin karışımı olan ürünlerin kesinlikle satın alınmayacağı vurgulanan açıklamada, "Bunların yanında üreticilerimizin TMO'ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir. 2022 yılında üreticilerimizin alım noktalarında kurutma kaynaklı mağduriyet yaşamalarının önüne geçilebilmesi için alımlarda uygulanacak maksimum rutubet oranı bu yıl yüzde 6,5'e çıkarılmıştır" bilgisi verildi.

Üreticilerin il-ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile irtibata geçerek 2022 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerini güncellemeleri ve ürünlerini randevu aldıkları tarihte TMO alım noktalarına getirmelerinin önem taşıdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ürün bedeli ödemeleri 21 gün içinde yapılacaktır. Üreticiler randevularını internet üzerinden 'http://randevu.tmo.gov.tr' veya TMO iş yerlerine müracaat ederek alabilecektir. Alımlarımız sırasında üretici memnuniyetini sağlamak ve aksaklıkları gidermek ön planda olup bu kapsamda üreticilerimiz Genel Müdürlüğümüzde kurulan Alo Ürün Hattı'ndan 0 312 416 34 10 (8 Hat) fındık alımları konusunda bilgi alabileceklerdir. 2022/2023 dönemi kabuklu fındık alımlarının ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını ve bereketli kazançlar getirmesini dileriz."

TMO, hububat alımını bayramda da sürdürecek

 

TMO, kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını belirledi

 

TMO alım fiyatlarını arttırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )15 Ağustos 2022 11:57

    fındığın, gıda sanayiinin gelişmesiyle birlikte kullanım alanı genişlemiştir. Fındık; çikolata, bisküvi, şekerleme, tatlı pasta, dondurma imalatının yoğun olarak kullanılmaktadır. Çikolata ve bisküvi imalatında, dünyanın yıllık iç fındık tüketimi 300.000 ton'u aşmıştır... Ne yapılmalı ? modern kobi+devlet işbirliği ile öncelikle fındık yiatı glonal stok ve kontrol ile fiyatı biz belirlemeliyiz. sonra ürünlerimizi markalarımızı dünyaya yaymalıyız. örnek: Rusya gazı kesti , Almanya ekonomisi frenledi ..Türkyie fındığı kesince hangi dev glonal yüzyıllık ülkeler ferene basar ?... :D petrol enerji, fındık ilk hammadde... Kapasitesi yüksek yöneticiler, ileri görüşlü iletişim ile dünyada marka yapar, tekel oluruz. Al sana döviz getiren ihracat alanı... saçma sapan ekonomi programında yok bile, yazık...