E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL'deki baskı diğer finansal varlıklara yayılabilir---

TL'deki baskı diğer finansal varlıklara yayılabilir

TL'deki baskı diğer finansal varlıklara yayılabilir
18 Ekim 2016 - 08:55 borsagundem.com

KapitalFX, sabah bülteninde para piyasasında başlayan baskının Türk finansal varlıklarının tamamına yayılabileceğini belirtti.

Musul operasyonunun başlamasıyla beraber TL yeni haftaya da değer kaybıyla girdi. Doların hali hazırda global bazda güçlenme eğiliminde olduğu bu haftada hem sınır ötesi operasyonun etkisi, hem de hafta içinde Merkez Bankası’nın da faiz indirmeye devam etmesinin beklenmesiyle beraber kur da yeniden 3,10 seviyesi üzerine geldi.

Aslında TL’deki değer kaybının yine birden fazla sebebi var. Ortaya çıkan piyasa fiyatlama davranışları da bu faktörlerin bileşkesi olarak ortaya çıkıyor. Artan piyasa baskısının ana sebebi USD’nin global bazda güçlenme eğiliminde olması. Buna neden olan etmen de Fed’in faiz artırımı ihtimalini işaret eden opsiyon fiyatlamalarıdır. Fed’in opsiyon fiyatlamaları Aralık toplantısında faiz artırımı ihtimalini %66 olarak görüyorlar. Bu hafta da TÜFE verileri açıklanacak. Eylül ayında ABD’de manşet TÜFE’nin aylık bazda %0,3, yıllık bazda da %1,5’a doğru artması beklenirken; gıda ve enerjinin dışarıda kaldığı çekirdek göstergelerde de aylık bazda %0,2, yıllık bazda %2,3 oranında artış beklenmektedir. Beklentiler paralelinde aylık enflasyon artışları yaşanırsa faiz artırım argümanları kuvvetlenecektir.

Bu perspektifte haftalık hareket baz alındığında GOÜ paralarının tamamına yakınında USDye karşı zayıflama görülmektedir ve TL de bu grup içinde değer kayıplarında orta sıralarda yer almaktadır.

Daha önceki yorumlarımızda kur yüksek kaldıkça Borsa’nın yukarıda, tahvil faizlerinin de aşağıda kalmasının zor olduğunu vurgulamıştık. Borsada anlamlı düşüş halen yok, ancak tahvil faizleri yukarı doğru eğilim gösteriyorlar. Bu kapsamda bant aralıkları faizlerde birer kademe yukarı geçmek üzereler. 2 yıllık tahvil faizi ay başında %8,60’lardayken şu anda %9’da. 10 yıllık tahvil faizleri de çift haneye yükseldi.

Bu şartlar altında kurda görülebilecek aşağı yönlü hareketler düzeltme seviyesinde kalacaktır ve ana fiyat dalgalarının yönü yukarı doğru olacaktır. Para piyasasında başlayan baskı, Türk finansal varlıklarının tamamına yayılabilir. 3,10 üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yeni oluşacak gürültü alanı 3,10 – 3,17 olarak teknik analiz göstergelerinde ortaya konulmaktadır.

KapitalFX

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 18.10.2016

 

Ülke kurları ne durumda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)