E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTL’de güçlenme sürecek mi?---

TL’de güçlenme sürecek mi?

TL’de  güçlenme sürecek mi?
02 Eylül 2021 - 16:51 borsagundem.com

MUFG Bank'a göre TL'de güçlenme sürdürülebilir olmayacak

MUFG Bank tarafından hazırlanan raporda TL'nin yaz aylarında gelişen piyasalarda en iyi performans gösteren para birimleri arasında olduğu hatırlatıldı. Ancak bu performansın kalıcı olmasının beklenmediği yorumunda bulunuldu.

Değerlendirmede Türkiye'de Temmuz ayında manşet enflasyonun %19,0 seviyelerine çıktığı ve TCMB'nin faiz indirimleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan çağrıya rağmen sınırlı bir alan bıraktığı ifade edildi.

Raporda, "Türkiye'de enflasyonun bizim TCMB'nin faiz indirimlerini başlatacağı zaman olarak düşündüğümüz gerilemesine yılsonlarından önce başlaması beklenmiyor. TL'de güçlülüğün yüksek faizlerin desteği azaldığında tersine döneceğini tahmin ediyoruz" denildi.

Brooks: Dolar/TL için adil değer hesaplamamız halen 9,50

Dolarda düşüş kalıcı mı?

Paritede beklentiler euro lehine

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk03 Eylül 2021 08:55

    Müteahhit ler greve gidecekmiş,kazanamiyorlarmis,inanani ōpsūnler.cürúk bina yapanlar,cimentodan çalanlar,bir bina dikip on metres tutanlar berber sanki.keske işi biraksalar.

  • Türkoğlutúrk03 Eylül 2021 08:51

    Gazete sayfalarında yazılanı geç,MB nin bilançosunu oku anlarsın oynanan oyunu.

  • AHMET ÖZBİR02 Eylül 2021 20:34

    NE mutlu Türk'ün parası Türk Lirası başka para kullanmamalı, KILsalara yatırım yapıp TL'Yİ ZAYIFLATMAMALI. "Her Türk TL Kullanır, Paracıkları Katlanır"

  • Türkoğlutúrk03 Eylül 2021 08:50

    TL yi bu hale dusurenler derhal yargılanmalı.belediye otobüsü deki koltuğu kıran yargılanıyor TL yi 15 yılda üç kat değer kaybettiren alkislaniyor.koyun deyince kızıyor

  • Berber Bekri 02 Eylül 2021 17:01

    Tl.yi gaza getirmemek lazım sonuçta rezerv para değil ülkede borcu olmayan yok kredi çekmeyen yok kredi kartı borcu olmayan yok ne oluyorda güçleniyor tıraş olacak para yok millette gulyabani gibi geziyor

  • AhmetK02 Eylül 2021 19:08

    Açııızzz aaççç, aaççç ;) ulan bi ölseniz su aclıktan artık, sizden kurtulsak