E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL ve BIST’te değer kazançları devam edebilir---

TL ve BIST’te değer kazançları devam edebilir

TL ve BIST’te değer kazançları devam edebilir
10 Nisan 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’in kısa vadede yurt dışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmeye devam etmesinin beklendiği belirtiliyor.

Güne alıcılı eğilimle başlangıç yapan BIST-100 Endeksi Bankacılık Endeksi öncülüğünde bu eğilimini güçlendirerek günü %2,80 yükselişle 95.834’den kapattı. Bankacılık Endeksi uzun süre sonra tahvil faizlerindeki düşüşün de desteğiyle %6,6’lık yükselişle pozitif ayrıştı. Fed’in başta küçük ve orta ölçekli şirketlere destek olmak için 2,3 trilyon dolarlık yeni bir teşvik paketi açıklamasının ve AB’den 540 milyar Euro'luk ekonomik pakette uzlaşmasının desteğiyle yurtdışı borsalar günü güçlü yükselişlerle kapattı. BIST'te hem yurtdışı borsalardaki yükselişe hem de IMF Başkanı’nın Türkiye dahil tüm üye ülkelerle yapıcı temasları olduğunu söylemesinin etkisiyle günü güçlü yükselişle kapattı.

IMF Başkanı’nın gelen açıklamalarla EM para birimleri DXY Endeksi’ndeki düşüşle birlikte güçlü değer kazanırken, TL kısmen pozitif ayrışarak uzun süre sonra günü güçlü değer kazancıyla kapattı. CDS’ler hızlı bir düşüşle 547 seviyelerine gerileyerek günü kapatsa mevcut seviyeler halen yüksek ve TL varlıklar için yüksek risk algısına işaret ediyor. VIX Endeksi 42 seviyelerin altında seyrediyor.

VIX Endeksi’nin tekrar 48 seviyesi üzerine yönelmesi teknik olarak yükselişe işaret edeceği için başta ABD Borsaları olmak üzere borsalarda satış baskısının tekrar güç kazanacağına işaret edecektir. Piyasalar için Covid-19 salgının yayılma hızı önemli bir gösterge olarak takip edilmeye devam edilecek.

Borsa İstanbul'da hedef 100 bin seviyesi

Borsalarda kısa vadede toparlanma ve yükseliş eğilimi devam etse de virüsün yayılma hızı belirgin şekilde yavaşlamadıkça yükselişlerin belli seviyelerde tekrar satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. BIST’in kısa vadede yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmeye devam etmesi beklenmektedir. IMF başkanından gelen açıklamalar sonrası Türkiye’nin IMF’den destek alabileceğine yönelik beklentilerle TL’de ve BIST’te değer kazançları devam edebilir.

Bugün ABD, Almanya ve İngiltere gibi majör piyasalar kapalı olacak. BIST kısmen düşük hacimli bir seyirle yükseliş eğilimi düşük momentumla devam ettirebilir. Veri tarafında yurtiçinde işsizlik oranı ve ABD’de açıklanacak TÜFE enflasyon verisi takip edilecek. BIST kapanışı göre Dow Jones ve DAX endeks vadelileri yükselişle seyrediyor. Açık olan Asya borsalarında karışık bir görünüm var.
Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenmektedir.

Kapanışa doğru satışlar görülebilir

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün 6,6390-6,6692 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki gün sonuna göre %1,62 oranında değer kaybederek günü 6,6547 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %1,31 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında dün %13,43%13,91 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 78 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %13,43’den günü tamamladı.

Satış baskısının artmasına karşı dikkatli olunmalı

Yurt İçi Gündem:

IMF Başkanı Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı bir ilişki içinde olduklarını açıkladı:
IMF Başkanı Kristalina Georgieva dün verdiği bir röportajda, acil finansman desteği için Türkiye’nin isteksizliği ile ilgili bir soru üzerine, IMF’nin Türkiye de dahil olmak üzere tüm üyelerle yapıcı bir ilişki yürüttüğünü söyledi. Bu açıklamanın piyasada çok olumu karşılandığı görüldü. Hatta $/TL kurunda dün 6,80’e yaklaşan seviyelerden 6,65’e düşüşün ana nedenlerinden biri olarak bu açıklama gösterildi. Piyasa açılışında, $/TL kurunun 6,70 seviyelerinin az altında olduğu görülüyor.

Ekonomi teşviklerinin etkisiyle borsalarda pozitif seyir

Yurt dışında piyasalar Paskalya tatilinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)