E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL ve BIST, swap ile güçlü pozitif ayrışır---

TL ve BIST, swap ile güçlü pozitif ayrışır

TL ve BIST, swap ile güçlü pozitif ayrışır
27 Nisan 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı başlangıç yapması ve gün içinde bu yükseliş eğilimini devam ettirme çabasında olması bekleniyor.

Cuma günü pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişini devam ettirerek günü %0,60 yükselişle 98.759’dan kapattı.

Avrupa borsalarında güçlü satış baskısı yaşanırken, ABD borsaları ise günü %1 üzeri yükselişlerle kapattı. TL negatif ayrışmaya devam ederken, CDS’ler hafif gerileyerek günü 605 seviyelerinden tamamladı. Majör ekonomilerden makro veriler beklentilerden zayıf gelmeye devam ederken, resesyonun tahmin edilenden daha derin olabileceğine işaret ediyor. Bu nedenle yurtdışı borsalarda kısa vadede yükseliş eğilimi devam etse de güçlü resesyon beklentileriyle ilerleyen dönemde kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Ancak kısa vadede majör ekonomilerde karantina uygulamalarının gevşetilmeye başlaması borsalarda yükseliş eğilimini bir süre daha devam ettirebilir.

VIX volatilite endeksi 36 seviyelerine gerilerken, endeksin gerilemesi borsalarda yükselişlerin devam edebileceğine ve olası satışların ise sınırlı kar satışları şekilde gerçekleşeceğine işaret ediyor. Ancak endeksin tekrar 45 üzerine yönelmesi ABD borsalarında kar satışlarının güçlenerek devam edeceğine işaret edecektir.

BIST’in yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmesi beklenirken, yurtdışı borsalarda olduğu gibi endekste de kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz.

Yurtiçinde Swap anlaşması konusunda pozitif gelişme olmaması, kur üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Ancak, Swap anlaşması konusundaki pozitif gelişmeler olması durumunda TL ve BIST’in kısa vadeli güçlü pozitif ayrışması beklenir. ABD ve Avrupa vadelileri BIST’in Cuma kapanışına göre %2 üzeri yükselişle hareket ederken, Asya borsaları da yeni haftaya alıcılı başladı. Endeksin güne alıcılı başlangıç yapması ve gün içinde bu yükseliş eğilimini devam ettirme çabasında olması beklenmektedir.

Küresel piyasalar, merkez bankalarını bekliyor

Finans piyasalarında güvenli varlıklar talep görüyor

Petrol fiyatlamaları risk iştahı üzerinde belirleyici

Endeks global eğilimi takip etme çabası içerisinde

Küresel piyasalar yeni haftaya olumlu başlangıç yaptı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haso28 Nisan 2020 00:32

    kısmen ayrışır. 100 miyon dolar 1 hafta götürür....

  • Önemli olan27 Nisan 2020 19:58

    ABD nin italyanın borcunu biliyormuşsunuz.haydi ABD rezerv para.ispanya Japonya bu ülkelerin ne kadar borcu var biliyormuşsun.

  • Rizeli27 Nisan 2020 10:28

    SWAP vb. kurtaramaz artık. Kasa tam takır. Çok acil 30 milyar dolar, yıl sonuna kadar 180 milyar dolar borç ödeyeceğiz. Yani anlayacağınız ameliyatlık hastaya aspirin kar etmiyor. Doları baskılamak için 60 milyar dolar harcanmış. Oysa müdahale etmezsen o 60 milyar dolar çok işine yarayacaktı.  Yatırım Tavsiyesi Değildir.