E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıkların negatif ayrışması dikkat çekiyor---

TL varlıkların negatif ayrışması dikkat çekiyor

TL varlıkların negatif ayrışması dikkat çekiyor
22 Nisan 2021 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim endişe oluştururken, bölgedeki jeopolitik gelişmeler önemini koruyor. Salgın kaynaklı endişelere bağlı olarak bu hafta küresel risk iştahında zayıflama gözleniyor.
Küresel ekonomik görünüm, salgın kaynaklı gelişmeler ve merkez bankalarının söylemleri küresel çapta gündemdeki yerini korumaktadır. Yurt içinde iç siyasetteki gelişmeler ve Türkiye’nin dış ilişkilerindeki seyir takip edilmeye devam edecektir.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelere bağlı olarak hafta içerisinde hisse piyasalarında satış baskısı artış kaydederken, dün küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu. Yurt dışında toparlanma çabasının gözlendiği günde yabancı satışları ve sanayi endeksi öncülüğündeki kayıplarla BIST-100 Endeksi negatif ayrıştı ve günü %2,55’lik düşüşle 1.330,48 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 8,18 – 8,19 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,21’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne satışlarla başlayan BIST 100’de günün büyük bir bölümünde satışlar devam etti. TL varlıkların negatif ayrışması dikkat çekti. Salgının seyri, jeopolitik gelişmeler ve uluslararası siyaset endeks üzerinde baskı oluşturan ana konular olmaya devam ediyor. Bugün bu konulara ilaveten 14:45’te açıklanacak olan ECB faiz kararı ve devamında yapılacak açıklamalar takip edilecek. Dün 1316’da bulunan 200 günlük ortalamanın altını test eden endekste kapanış bu ortalamanın üzerinde gerçekleşti. Bugün bu ortalama ile birlikte dün görülen en düşük seviye olan 1308 aralığı ilk destek bölgesi olacaktır. Buranın altında mart ayında görülen dip seviye olan 1.256 yeniden gündeme gelecektir. 1.352 geçilemediği sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Günün önemli şirket haberleri 22/04/2021

Verusa Holding ve Çimentaş sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)