E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTL Varlıklardaki satış baskısı devam ediyor---

TL Varlıklardaki satış baskısı devam ediyor

TL Varlıklardaki satış baskısı devam ediyor
28 Mart 2019 - 09:32 borsagundem.com

Artan swap faizleri ve kurlardaki dalgalanma ön planda olurken yurt dışında daralan TL likiditesi TL varlıklardaki satış baskısını artıran bir gelişme oluyor.

"TL Varlıklardaki satış baskısı devam ediyor

Piyasa Gündemi: Artan swap faizleri ve kurlardaki dalgalanma ön planda olurken yurt dışında daralan TL likiditesi TL varlıklardaki satış baskısını artıran bir gelişme oluyor. ABD - Çin heyetleri arasında bugün ticaret görüşmeleri tekrar başlarken konu ile ilgili haber akışları yakından izlenecek. Dün İngiltere Başbakanı May planlanandan önce istifaya hazır olduğunu dile getirirken parlamentoda oylanan Brexit senaryolarının hiçbiri destek görmedi.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 15:30 ABD - GSYH 2018/4Ç Önem: Yüksek
o 16:00 Almanya - TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Yurt dışında daralan TL likiditesi nedeniyle yabancı yatırımcıların TL varlıklarda satışa geçmesi BIST-100 Endeksi'ndeki satış baskısını artıran bir gelişme oldu. BIST-100 dün oldukça negatif ayrışarak %5,67'lik bir düşüş gösterdi. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,43 - 5,45 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 5,41'li seviyelerden işlem görmekte. Yurt dışındaki hafif satıcılı görünüm ve bugün endeksteki ağırlığı yüksek olan TUPRS'ın gerçekleştireceği temettü dağıtımı nedeniyle BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 96.000 ile 94.500 destek bölgesinin kırılması satışların hız kazanmasına neden oldu. Dünkü düşüşlerde yurt dışında daralan TL likiditesine bağlı olarak yabancı satışları ön plana çıkarken işlem hacminin son zamanların en yüksek seviyesinden gerçekleşmesi ve endeksin gün içerisinde neredeyse tepkisiz düşüş kaydetmesi son derece olumsuz bir görünüme neden oluyor. TUPRS'ın temettü dağıtımının da etkisiyle güne düşüşle başlamasını beklediğimiz endekste 90.500 seviyesi ilk destek noktası olarak karşımıza çıkıyor. 90.500 altında 89.300 - 88.500 aralığı destek olarak önem kazanacaktır. Swap faizleri normale dönene kadar ve endekste dip oluşumunun teyidi alınana kadar yükselişlere temkinli yaklaşmak yararlı olacaktır. "

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)