E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklardaki pozitif seyre katkı yapacak unsurlar ---

TL varlıklardaki pozitif seyre katkı yapacak unsurlar

TL varlıklardaki pozitif seyre katkı yapacak unsurlar
07 Mayıs 2021 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor.

Düne alımlarla başlayan BİST100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve %0.54 kayıpla 1,427 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 19.8 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 37 hisse değer kazandı, 54 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.29 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise pozitif seyir izleniyor.

Küresel hisse piyasalarının bir günlük sert dalgalanmanın ardından yeniden normale döndüğünü görüyoruz. ABD’de S&P ve Dow pozitif seyrini sürdürürken, Nasdaq negatif ayrışmaya devam ediyor. Almanya DAX endeksinin tüm kayıpları geri aldığı günde tüm hisse endekslerinin tamamında alımlar görüldü. Bu hafta içinde Asya, Avrupa ve ABD’de açıklanan PMI verileri toparlanmanın devamına işaret etti. Hem büyüme hem de enflasyon beklentileriyle beraber FED’in sonraki hamlesini merak eden piyasa katılımcılar bugün ABD tarımdışı istihdam verisini izleyecek. İstihdam piyasasında son dönemde görülen toparlanma FED’e yönelik beklentileri şekillendirmese de fiyatlama etkisi yaratacaktır. Öte yandan IMF Başkanı katıldığı bir etkinlikte, dünyanın yükselen faiz oranlarına hazırlanması gerektiğini ifade etti. İçeride ise TCMB faiz kararı yakından izlendi ve TCMB beklendiği gibi politika faizini değiştirmedi. Karar metninde ise enflasyon raporundaki tahmin patikasındaki gibi enflasyonda belirgin düşüş görülene kadar mevcut duruşun koruyacağı belirtildi. Bu metin kimi analistler için güvercin kimi analistler için ise şahin olarak yorumlandı. Enflasyon raporundaki tahmin patikasında yaz aylarından sonra enflasyonun gerilediği görülüyor, bu da bize göre erken faiz indirimi olasılığını çok azaltıyor, bu nedenle bu kararın TL varlıklardaki pozitif seyre katkı yapmasını bekliyoruz. Bugün ABD’de tarımdışı istihdam, Avrupa’da da ECB Başkanı Lagarde’ın konuşması takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadeli dip formasyonunu yukarı test eden endekste olumlu beklentimizi koruyoruz. Bu aşamada 1,425-1,410 ilk destek seviyeleri iken 1,445 üzerinde hareketin ivme kazanabileceğini düşünüyoruz. Sektörel tercihlerimizi kısa vadede; petrokimya, havacılık, madencilik ve telekomünikasyon şeklinde değiştiriyoruz. Endekste 1,400 altına gelinmedikçe 1,480-1,500 bandını kısa vadeli hedef olarak koruyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 07/05/2021

 

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)