E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda satıcılı seyir olabilir---

TL varlıklarda satıcılı seyir olabilir

TL varlıklarda satıcılı seyir olabilir
03 Nisan 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste hafif satıcılı bir açılış görülmesi bekleniyor.

BIST 100: Endekste hafif satıcılı bir açılış görmeyi bekliyoruz.
Son günlerde geçerli olan 90.400 direncinin altında 88.000 seviyesi ilk planda destek olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Gösterge tahvil bileşik faizinde %12,50 önemli destek konumunda, 10 yıllık tahvil ise %14 bileşik faizine yaklaşarak son ayların zirvesinde. ABD 10 yıllık tahvil faizi de %0,60 seviyesi altında kalma eğiliminde…

USD/TL: Yurtdışı swap piyasasında TL faizlerin ciddi şekilde yükselmesi ile kur 6,70 üzerinden geri çekilirken, kısa vadeli olarak 6,60-6,70 bandı izlenecektir. TL dün bu nedenle kısmi pozitif ayrıştı…

EUR/USD: Paritede 1,0850 desteği de aşağı yönde zorlanırken, sonraki önemli destek 1,0750 düzeyinde. Olası tepki denemeleri adına 1,0910 ara direnci takip edilecektir. Dolar endeksi 100 seviyesi üzerinde…

BIST endeksi veri gündemini takip ediyor

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 600 seviyesinin üzerine yükselmiş durumda. ABD piyasaları petrol kaynaklı yükselişini vadeli endeks kontratlarında büyük ölçüde geri vermiş durumda. TL varlıklarda haftanın kapanışına doğru hafif satıcılı bir seyir bekliyoruz, endekste 88 bin desteği önemli.

Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından ABD borsaları %2 civarında artışla günü tamamdı. Ancak petrol fiyatlarındaki yükselişin kalıcı olmaması nedeniyle, bu sabah ABD vadeli endeks kontratları ve

Asya borsaları düşüş gösteriyor. BIST 100 Endeksi’nin de yurtdışına paralel kısmi satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Açılış sonrası içeride açıklanacak olan enflasyon verisi takip edilecek.
Teknik olarak endekste 88.000-90.400 bandı korunuyor. Endeksin kritik 88 bin desteğinin üzerinde kalması kısa vadeli olumlu görünümün korunması açısından önemli. Bu seviye mevcut trade pozisyonları için stop loss seviyesi olarak izlenebilir.

TL varlıklara ilişkin risk algısı yükseldi

ABD tahvil faizlerinin düşük seyrini koruması global risk iştahının düşük seyrini gösterirken, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi de son yılların zirvesinde. Eurobond piyasasında uzun vadeli tahvillerin volatilitesi artabilir. TL tahviller ise son ayların en yüksek seviyelerine ulaşırken, önemli düşüş trendlerini yukarı yönde zorlamakta. TL swap faizlerinin yükselişi ile fonlamanın seyri tahvillerde de baskı oluşturmakta.

EUR/USD 1,0850 desteğini aşağı yönde zorlarken bu noktadan sonra ABD istihdam verisi öncesi bir miktar denge arayışı beklenebilir.

GBP/USD 1,2310 desteği üzerinde. İçeride swap konusunda gelişmeler ile TL değer kazanırken, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında iyi performans sergiledi. Gelen tepki alımları ile dolar kuru 6,65 ve euro kuru da 7,25 seviyesi civarında denge arayışında.

Piyasaların odağında enflasyon var

ABD Başkanı Trump’ın petrol üretimi konusunda Suudi Arabistan ve Rusya ile yaptığı görüşmeler sonrası verdiği mesajlar ile fiyatlar sert yükseliş kaydetti, çok sert volatilitenin ardından Brent petrol
28 dolar varil civarında. Dolar ons bazında altın fiyatlarında 1611 üzerinde kalma çabası var, gram TL bazında ise 350 direnç olarak izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 88 bin üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş dikkat çekiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)