E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda pozitif seyir sürebilir---

TL varlıklarda pozitif seyir sürebilir

TL varlıklarda pozitif seyir sürebilir
15 Ekim 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Düne pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve %1.2 artışla 1,189 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi tarihi seviyelerde 31.3 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 65 hisse değer kazandı, 32 hisse ise değer kaybetti.

Dolar/TL kuru 7.93, risk primi CDS ise 525 seviyesinde bulunuyor. Güne başlarken yurtdışı vadeli piyasalarda negatif bir görüntü hakim.

Küresel çapta vaka sayılarının artmaya devam etmesi, aşı çalışmalarının sekteye uğraması ve mali teşvik paketlerinin gecikmesi piyasalarda baskı yaratıyor. Özellikle ABD’de başkanlık seçimi öncesinde oynaklığın yüksek olması normal ancak ekonomik aktivitenin yeniden duraksadığı son dönemde teşvik paketlerinin de gecikmesi ekstra bir negatif görüntü oluşturuyor. Son olarak Avrupa’da artan vaka sayıları sebebiyle bazı ülkelerde kısıtlamalar genişletildi, Cumartesi gününden itibaren de Paris ve birkaç büyük şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu ortamda hisse endeksleri gerilerken, özellikle tahvil tarafına yeniden giriş izleniyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden %0.72 altına geriledi. İçeride ise nispeten güçlü bir seyir izliyoruz. Dün, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’deki doğalgaz rezervine ilişkin açıklamalar yaptı ve bu rezervin yukarı revize edilebileceğini belirtti. Cumartesi günü revize rakamın açıklanması bekleniyor. Bu gelişme ile beraber TL varlıklarda pozitif seyir sürebilir.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1,180 destek haline gelirken 1,200 hedefimizi koruyoruz, 1,170 seviyesini ise kısa vadeli zarar-kes seviyesi olarak belirliyoruz.

Yurt içi pozitif ayrışırken, küreselde risk iştahı baskı altında

Küresel piyasalarda teşvik paketi takip ediliyor

Borsada negatif başlangıç bekleniyor

Borsada kullanılan kredi miktarı 4 milyarı geçti

Borsanın hızlı hisselerine iyi hal raporu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)