E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda negatif ayrışma görüldü ---

TL varlıklarda negatif ayrışma görüldü

TL varlıklarda negatif ayrışma görüldü
28 Mayıs 2021 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten: Bu görünüm altında endeksin güne hafif alıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz.

Küresel piyasaların net bir yön oluşturmaktan uzak olduğu bir dönemden geçiyoruz. Özellikle hisse senetleri endekslerindeki sıkışmalar dikkat çekiyor. Dün de karışık kapanışların etkili olduğu hisse senetleri piyasalarında bugün genele yayılan sınırlı alımlar etkili. İçeride ise dün TL varlıklarda görülen negatif ayrışma izlendi. Bugün yurtiçi piyasalar kapandıktan sonra kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye hakkında değerlendirmesini açıklaması bekleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

10:00 Türkiye - Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta

10:30 TCMB Finansal İstikrar Raporu Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Endekste son günlerde yurtdışından bağımsız oluşan dalgalı seyir takip ediliyor. Ağırlıklı olarak iç siyasi gündeme yönelik söylentilerin fiyatlamalarda etkili olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte bir süredir önemli dirençlerine takılan endekste bu söylentiler teknik kırılmalara da neden oluyor. Dün de negatif ayrışmanın dikkat çektiği BIST 100 günü %0,84'lük düşüşle 1.415 seviyesinden tamamladı. Dün yurtdışında kararsız bir tablo varken bugün genel olarak alıcılı bir seyir dikkat çekiyor. Dünkü karışık kapanışların ardından bu sabah ABD vadelileri sınırlı yükselişte, Asya piyasaları Japonya ve Güney Kore öncülüğünde yükseliyor, Avrupa tarafında ise sınırlı yükselişlerle güne başlanması bekleniyor. Bu görünüm altında endeksin güne hafif alıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Çarşamba günkü sert satışların ardından önceki gün tepki alımlarını takip ettiğimiz endekste, dün öğleden sonra bir kez daha satışların sertleştiğini izledik. Endeksin kapanışının dün de ifade etiğimiz
1.415 seviyesinden gerçekleşmesi, teknik baskının şiddetlenmemesi için önemliydi. Bugün bu seviye üzerinde kalındığı sürece 1.430 - 1.445 bölgesi dengelenme için takip edilecektir. Buna karşın endekste gün içinde yeniden 1.415 altı saatlik kapanışlar görülmesi teknik baskının şiddetlenerek kısa vade için ilk kritik destek olarak takip ettiğimiz 1.390 civarının yeniden test edilmesine neden olabilir. 1.390 seviyesi endekste kısa vade için aşağıda takip ettiğimiz referans seviyesi konumunda. Bu seviyenin altında olacak kapanışlar teknik baskının şiddetlenmesine neden olacaktır.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Günün önemli şirket haberleri 28/05/2021

Vakko ve Aksigorta sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • wers28 Mayıs 2021 09:31

    ülkede sıkıntı yok ya şimdi de referandum çıktı arkadaşlar bu ülkede yatırım yapılmaz kimse ülke için değil koltuk için çalışıyor ne referandumu o zaman referandumla beraber seçim de yapında kurtulalım sizden