E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda iyimserliğin devamı bekleniyor---

TL varlıklarda iyimserliğin devamı bekleniyor

TL varlıklarda iyimserliğin devamı bekleniyor
16 Kasım 2020 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST100 endeksi, gün içinde gücünü korudu ve haftanın son işlem gününü %1.5 artışla 1,291 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 31.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 84 hisse değer kazandı, 15 hisse ise değer kaybetti. Risk primi CDS 400 seviyesinin altına gelirken, Dolar/TL’de de 7.67 etrafında dalgalanma izleniyor. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda ise pozitif bir görünüm hakim.

Geçtiğimiz hafta aşı gelişmeleriyle iyimser fiyatlanan küresel hisse piyasalarında bu haftaya da pozitif başlıyoruz. Daha önce artan vaka sayılarına karşı kısıtlama önerisinde bulunan Biden’ın danışmanlarından ulusal bir kapatma olmayacağı açıklamaları piyasaları destekliyor. Öte yandan Asya-Pasifik ülkeleri arasında imzalanan ticaret anlaşması da piyasalarda oldukça pozitif fiyatlanıyor.

Henüz resmi olmasa da seçilmiş ABD başkanı Biden’ın da bu tip ticaret anlaşmalarına sıcak baktığı biliniyor. Küresel ölçekte artan vaka sayıları ve buna bağlı olarak artırıla kısıtlama önlemlerine rağmen, aşı gelişmeleri, ticaret anlaşmaları ve merkez bankalarının desteğe devam edeceği beklentileri piyasaları etkiliyor. Özellikle petrol fiyatlarındaki yükseliş bu açıdan olumlu ve talep beklentilerine bağlanabilir. Piyasalarda haftanın devamında ABD ve Türkiye’de kritik gelişmeler mevcut ancak bugün veri akışı sakin. Öte yandan bugün Biden ve yardımcısı Kamala Harris uzun vadeli büyüme ve ekonomik planlarını açıklayaca . Bu planlar sonrasında sektörel fiyatlamalar öne çıkabilir. BIST-100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. BIST100 endeksinde kısa ve orta vadeli görünüm oldukça güçlü. Bu aşamada hareketin devamını bekliyoruz. 1,300-1,325 ve 1,350 direnç seviyeleri iken 1,275-1,265 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 19 Kasım PPK öncesinde TL varlıklarda iyimserliğin devamını bekliyoruz.

Piyasalarda bu hafta gözler Merkez Bankası'nda

ATA GYO ve Ulusoy Un sorusu

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)