E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda ek potansiyel sürüyor---

TL varlıklarda ek potansiyel sürüyor

TL varlıklarda ek potansiyel sürüyor
12 Kasım 2020 - 08:56 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar ve veriler mercek alına alınıyor

Küresel piyasalardaki risk iştahının ana belirleyicisi konumunda olan hisse senetlerinde hafta ortası işlemlerinin yüksek algıya kısa bir mola verme eğiliminde olduğu ve alışılmış 2020 yılı teması olan teknoloji grubuna yeniden yönelim gösterdiği takip edildi. Amerikan doları zayıflaması bir kez daha endeksin 93.00 bölgesine toparlanması ile “ek katalizör” arayışı ihtiyacını öne çıkarırken, ABD tahvil faizlerindeki yüksek seyrin bu noktada belirleyici olduğunu düşünüyoruz. Yerel varlıklar ise globalden pozitif ayrışma gösteriyor ve yıl içerisindeki makasını kapatmaya çalışıyor.

Türk lirası EMFX ve G10 nezdindeki diğer çaprazların Amerikan doları karşısında değer kaybettiği günde yakın dönem haber akışı eksenindeki fiyatlama eğilimini devam ettirdi ve günü %5’e yakın primlenme ile tamamladı. Böylece 6 Kasım kapanışından bu yana toplam değer kazanımı düzeyini %9’a taşıdı ve ek potansiyel sunduğu şeklindeki düşünceleri de teyit etti. Bu noktada yerli ve yabancı yatırımcı nezdinde tüm beklentiler maalesef 19 Kasım tarihindeki PPK toplantısına “yoğunlaşırken, beklentiyi sağlıklı yönetmeyi başarabilirsek Türk lirası cinsinden varlıklar açısından pozitif resmin artan hızda devam edebileceği şeklindeki düşüncemizi Pazartesi gününden bu yana olduğu şekilde korumaya devam ediyoruz. Öte yandan hafta başlangıcında paylaştığımız “ülke risk priminde 430-450bp seviyelerine gerileme olabileceğini düşünüyoruz” şeklindeki düşüncemizin de fazlası ile hayata geçtiği görülüyor. Hali hazırda iyimserliğimizi koruyoruz ve beklentilerin karşılandığı senaryoda eğilimin 350-400bp aralığına dek sürebileceğini düşünüyoruz. 11 Kasım işlemlerinde CDS’in 399bp ile Mart 2020 seviyelerini test ettiğini, 10Y vadeli tahvilde ise faizin “politika faizinde ciddi ölçekte yükseliş” olabileceği değerlendirmelerinin ortasında %12.70 seviyesine gerilediğini not düşmek isteriz. USDTRY paritesinde 7.8160/50 teknik seviyesi aşağısında “lokallerin de satış tarafına geçtiği” senaryoda 7.53-7.73 aralığına eğilimi yüksek olasılık görüyoruz.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı pozitif tarafta gerçekleşirken, ECB Başkanı Lagarde’ın banka forumu açılışında yaptığı açıklamalarda PEPP ve kredi kullanımlarının devam edeceğine işaret etmesi ve faiz indirim beklentilerini rafa kaldırmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Euro Stoxx 50 %0.72, FTSE 100 %1.35, DAX %0.40 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %0.08 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansına kıyasla ciddi ivme kaybı söz konusu olurken, majör ABD endekslerinde yeniden teknoloji grubuna dönüş ve %2.01’lik Nasdaq değer kazancı takip edildi. Dow
Jones (%-0.08) ve S&P 500 (%0.77) endeksleri karışık bir seyir izlerken, her üç endeksin de işlem hacimlerinde yakın dönem ortalamalarının %20 aşağısına kayma gözlendi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları yatay-pozitif seyrederken, Bovespa %-0.25, Merval ise %-0.74 ile izlendi.

Yeni günde spot Asya ve vadeli ABD endeksleri satıcılı bir seyir oluşumunu gösteriyor. TSİ 08.05/ NKY 225 %0.15, Hang Seng %-0.40, CSI 300 %-0.06 ve KOSPI %-0.53 ile işlem görürken, offshoreda USDCNH paritesi 6.6190 ile yakın zaman fiyatlamalarının hafif üzerinde yer alıyor. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ise 6.6236 ile yuan değer kaybını işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reis12 Kasım 2020 09:13

    Ne kadar komik değilmi. Faiz artacak diye bankalar tavan yapıyor. Banka yurt dışından 6.85 liradan dolar kredisi alıyor yüzde 8 den 48 ay vadeli halka kredi dağıtıyor ve faiz yüzde 15 lere dolarda 8 liraya çıkınca bankalar ralli yapıyor. Bu ne yaman çelişki reis.