E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklar üzerinde etki sınırlı kalabilir---

TL varlıklar üzerinde etki sınırlı kalabilir

TL varlıklar üzerinde etki sınırlı kalabilir
29 Mayıs 2020 - 09:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende yurtiçinde büyüme, dışarıda ise Trump’ın basın açıklamasının merakla beklendiği belirtiliyor

Haftanın son işlem gününde yurtiçi veri takviminde önemli gelişmeler bekleniyor. Seans başında 1.çeyrek dönemine ait ekonomik büyüme verisi yakından takip edilecek. Verinin ardından TSİ 10:30’da TCMB’nin Finansal İstikrar Raporu açıklanacak. Büyüme verisine dair beklenti çeyreklik bazda ortalama %5 civarında büyümenin oluşması yönünde. Beklenti dâhilinde bir verinin TL varlıklar üzerindeki etkisi sınırlı kalabilir. Diğer yandan açıklanacak olan Finansal İstikrar Raporunda ise ekonomik görünüme ilişkin yapılacak açıklamaların politikalar nezdinde değerlendirileceğini belirtebiliriz.

Dün endeks günü %0,39 yukarıda 105.360 puanla bitirdi. İşlem hacmi ise 18,3 milyar TL olarak gerçekleşti ve Şubat ayından bu yana en yüksek işlem hacmi olarak kayda geçti. Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme adımları çerçevesinde bazı kısıtlamaların kalktığına dair açıklamalarda bulundu. Sektörel olarak bazı kısıtların kaldırılması ile Borsa İstanbul’da hisse bazlı fiyatlamalar öne çıkabilir. Ayrıca normalleşme adımları çerçevesinde bugün kredi paketinin açıklanması gündemde. Bu nedenle kredi paketine dair ayrıntılar ve hangi sektörleri kapsayacağı bu açıdan önemli olacak. Kurda 6,82 altındaki fiyat hareketi devam ediyor. 6,80 üzerindeki kalıcılık hareketin yukarı yönde tepki vermesine neden olabilir. Kur açısından içerideki gelişmelerin yanı sıra ABD Başkanı Trump’ın Çin konusunda alacağı kararların risk iştahını bozup bozmaması adına yakından takip edilecek.

Yurtdışında ise bu sabah Asya piyasalarında satıcılı bir seyir izleniyor. Vadeliler cephesinde ise benzer şekilde negatif bir tablo hâkim. Özellikle ABD Başkanı Trump’ın bugün bir basın açıklaması ile
Çin konusunda açıklama yapacağına yönelik beklentiler risk iştahını dağıtmış görünüyor. Bu nedenle gün içerisinde haber akışları fiyatlamalar açısından önemli olacak. Bu beklenti ile ons altın yeniden 1720$ üzerine attı. Ons altında bu gelişmenin etkili olabileceğini belirtelim. Petrol fiyatlarında ise pozitif hava sürüyor. Ham petrol 34$, brent petrol ise 35,4$ üzerinde şekilleniyor.

ABD-Çin arasındaki gelişmelerin petrol piyasası nezdinde etkili olabilir. Bugün yurtdışı veri takviminde ise Fed’in de takibine tuttuğu kişisel gelirler ve harcamalar verisi önemli olacak. Akşam saatlerinde ise Fed Başkanı Powell’ın konuşması Doların seyri açısından yakından izlenecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)