E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklar global gelişmelere nasıl tepki verecek---

TL varlıklar global gelişmelere nasıl tepki verecek

TL varlıklar global gelişmelere nasıl tepki verecek
14 Haziran 2021 - 08:29 borsagundem.com

Finans Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin haftaya yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 368 düzeyine gerilerken, ABD vadeli endeks kontratları hafif artıda seyretmekte. ABD ile ikili ilişkiler kapsamında NATO toplantısından gelecek olan mesajlar takip edilecektir, TL varlıklar bu haber akışı öncesi global gelişmelere daha sınırlı tepki verebilir.

BIST 100 Endeksi 1465 seviyesinde direnç ile karşılaşmaya devam ediyor. Bu sabah yurtdışı borsalar karışık bir seyir izliyor. Endeksin ise haftaya yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Nato Zirvesi’nden gelecek haberler takip edilecek. Endekste 1465 sıkışma direncine işaret ettiğinden, kalıcı olarak aşılması yükselişin ivme kazanması açısından önemli. 1470 ve 1492 ise direnç konumunda. 1450 ve 1437 destek seviyeleri olup, endekste kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan mevcut trade amaçlı pozisyonlar korunabilir görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizinin %1,50 seviyesi altında kalabilmesi önemli. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde ılımlı gevşeme devam ediyor, eurobond piyasasında kısmi olumlu seyir sürebilir. TL tahvillerde ise PPK kararı öncesinde enflasyon görünümü ile düşüş potansiyeli sınırlı.

Dolar endeksi 90,50 seviyesi civarında, Fed toplantısı öncesinde doların kısmi toparlanma çabası var. EUR/USD paritesinde 1,20 ve 1,2060 izlenecek destekler. GBP/USD paritesinde 1,4250 direnç konumunda. G7 zirvesinden gelen mesajlar etkili olmakta. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde yataya yakın bir seyir var, içeride dolar kurunda 8,50 ve euro kurunda da 10,25 izlenecek dirençler.

Petrol fiyatları son zamanların zirvesinde, kuvvetli talep görünümü ile Brent petrol 72 dolar varil seviyesi üzerinde. Altın fiyatlarında 1865 civarı denge arayışı var, 1880 direnç konumunda. Gram TL bazında da 500 seviyesi önemli destek konumunda.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm olumlu. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

 

Önem derecesi çok yüksek hafta! Merkez bankası faiz indirir mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)