E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL sınırlı da olsa negatif ayrışmaya devam etti---

TL sınırlı da olsa negatif ayrışmaya devam etti

TL sınırlı da olsa negatif ayrışmaya devam etti
11 Mayıs 2021 - 09:10 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışına paralel satıcılı başlaması bekleniyor

Güne alıcılı bir başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükselişini güçlendirerek % 1,36 yükselişle 1.460,90’den kapandı. Yurtdışı majör borsalar BIST kapanışı sonrası ABD enflasyonuna ilişkin endişelerin yeniden alevlenmesiyle günü güçlü satışlarla kapattı. BIST son iki haftada pozitif ayrışarak iyi performans gösteren borsalardan biri oldu. Alınan tedbirler sonrası yurtiçinde vaka sayılarının düşmeye devam etmesi ve BIST’in diğer borsalara göre daha makul değerlemelerle işlem görmesi yükselişi destekliyor. EM para birimleri günü karışık bir görünümle kapatırken, TL sınırlı da olsa negatif ayrışmaya devam etti. VIX endeksi yeniden 20’li seviyelere yükselirken, endeksin 22 seviyesi üzerine yönelmesi başta ABD borsaları olmak üzere satış baskısının güçleneceğine işaret edecektir.

CDS’ler 388 seviyesine gerileyerek günü kapatırken, CDS’lerdeki gerileme TL varlıklara yönelik risk alma iştahının sınırlı da olsa yeniden güçlenme başladığına işaret ediyor. Ancak, yurtdışı borsalardaki güçlü satış baskısı nedeniyle kısa vade de BIST 100 Endeksi’nde de kısa vadeli kar satışları yaşanması beklenir. Bununla beraber, global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça satışların kar satışı olarak kalması ve geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir. Bugün yurtiçinde sanayi üretimi ve cari işlemler dengesi verileri takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri %1 üzeri düşüşle seyrederken, Asya borsalarında da güçlü satış baskısı yaşanıyor.

Endeksin güne yurtdışına paralel satıcılı başlaması beklenirken, satışların kar satışı olarak kalması ve belli seviyelerde alım fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir.

Güne yükselişle başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükselişini güçlendirerek günü %1,36 yükselişle 1.460,90’dan kapattı. Endeks kısa vadede 1.434 üzerinde tutundukça yükselişini 1.483-1.492 aralığına doğru devam ettirmesi ve 1.492 üzerinde endeksin 1.512’leri hedefleyerek düşüşte oluşan fiyat boşluğunu doldurması beklenmektedir. Endeks 50 GHO’nın (üssel) geçtiği 1.430-1.434 üzerinde kaldıkça yükseliş trendini koruması beklenmektedir.

Endeksin bu aralık altına gelmesi durumunda kısa vadeli yükselişin sonlanarak kar satışlarının ilk hedef 1.406-1.409 aralığı olmak üzere güçlenmesi beklenir. Endeksin bu aralık altında ise kar satışlarını 1.371-1.374 aralığına kadar devam ettirme riski ortaya çıkacaktır. Gün içinde 1.442 ve altına gerileme trade amaçlı alım fırsatı, 1.462 ve üzerine düşük hacimli yükselişler ise trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerdeki genel güçlü görünüm kar satışlarının alım fırsatı olacağına ve yükselişin korunacağına işaret ediyor. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alımda olması kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğine işaret ediyor. Endeksin güne satıcılı başlaması bekleniyor.

Günün önemli şirket haberleri 11/05/2021

 

Konya Çimento ve Adese sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)