E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL lehine çok olumlu bir ortam oluştu---

TL lehine çok olumlu bir ortam oluştu

TL lehine çok olumlu bir ortam oluştu
12 Kasım 2020 - 09:14 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST100 endeksi gün içinde daha da güçlendi ve %2.9 artışla 1,279 seviyesinden kapanış yaptı. BIST100 endeksinde bu kapanış rekor hacimle yeni bir rekor olarak kaydedildi.

İşlem hacmi 52 milyar TL gibi oldukça son işlem hacminin neredeyse iki katı olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 57 hisse değer kazandı, 40 hisse ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif satıcılı bir seyir hakim.

Küresel hisse piyasalarında fiyatlama temasında çok bir değişiklik yok. Aşı gelişmeleri piyasalar üzerinde etkisini kaybederken, sektörel geçişler sürüyor. Bu aşamada Nasdaq teknoloji endeksinin de tepki yükselişi yaptığını görüyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizleri %0.94'e gerilerken, hala geçtiğimiz aylara göre yüksek seviyede bulunuyor.

Genel olarak fiyatlama eğilimi aynı şekilde sürerken, asıl değişimi içeride, TL varlıklarda izliyoruz. TCMB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen "piyasa dostu" açıklamaların ardından dün Başkan
Recep Tayyip Erdoğan'ın da oldukça ılımlı, politikaları destekleyici ve piyasaları rahatlatıcı açıklamalar geldi. Ayrıca BDDK'nın da sabah saatlerinde swap limitlerinde esnemeye gitmesi, piyasada oluşan normalleşme ve sadeleşme beklentilerini destekledi. Bundan sonraki dönemde TCMB faiz kararı ve BDDK'nın aktif rasyo uygulamaları takip edilecek ancak TL lehine çok olumlu bir ortamın oluştuğunu düşünüyoruz ve uzun bir sürenin ardından yabancı yatırım kuruluşlarının da bu görüşe katıldığını görüyoruz. Bugün hatta bu hafta veri akışı daha sakin ancak, piyasalarda bugün FED-BoE-ECB başkanlarının açıklamaları takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endeks orta vadeli ana direncini oldukça yüksek hacimle kırdı. Bu aşamada haftalık kapanışı önemsiyor olsak da mevcut teknik görünümün hareketin devamına işaret ettiğini düşünüyoruz. 1,270-1,255 destek seviyeleri iken 1,300-1,350 seviyelerini direnç olarak takip ediyoruz.

Borsada hacim rekoru

Piyasanın hafif satıcılı açılması bekleniyor

Banka hisseleri öncülüğünde ralli hareketi devam etti

TL varlıklarda ek potansiyel sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)