E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch: TL kırılgan olmaya devam ediyor---

Fitch: TL kırılgan olmaya devam ediyor

Fitch: TL kırılgan olmaya devam ediyor
04 Ekim 2016 - 08:55 borsagundem.com

Fitch, Türk ekonomisinde toparlanmanın sürdürülebilirliği konusunda temkinli

Fitch Ratings, Temmuz ayındaki başarısız darbe girişimi sonrasında Türkiye için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiğini, ancak Ağustos ayı göstergelerinin işaret ettiği toparlanmanın Eylül ayında da
devam ettiğinin gözlendiğini bildirdi. Bununla birlikte Fitch, toparlanmanın sürdürülebilirliği konusunda temkinli olmayı sürdürdüklerini de vurguladı.

Fitch dün yayınladığı Global Ekonomik Görünüm Raporu'nun Türkeye bölümünde, 2016'nın tamamı için GSYH büyüme tahminini yüzde 3,0 olarak belirtirken, 2017 ve 2018 büyüme tahminlerini yüzdre 3,2 ve
yüzde 3,5 olarak ortaya koydu.

Türkiye'de enflasyonun 2016'da yüzde 7,9'a gerileyeceğini tahmin eden Fitch, enflasyonun 2017'de yüzde 7,7 ve 2018'de yüzde 7,5 seviyesine gerileyeceğini tahmin etti.Darbe girişimi sonrasında kamuda görevden almaların devam etmesinin kısa vadeli belirsizlik yarattığını ve bunun tüketimi vuracağını belirten Fitch, asgari ücrette yapılmış olan zammın hanehalkı harcamalarını desteklemeye devam edeceğini öngördü.

Yatırımların da kısa vadeli siyasi değerlendirmelerden ve siyasi ortamın yapısal reformlara uygunluğu konusundaku uzun vadeli endişelerden etkilendiğini belirten Fitch,"Tüketimin yönlendirdiği büyüme dış dengesizlikleri azdırmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yavaşlayan aktiviteye ilişkin endişelerin TCMB'nin Eylül'de faiz koridoru üst bandını 25 baz puan daha indirmesine ve Mart'tan bu yana yapılan kümülatif indirimin 250 baz puana ulaşmasına yol açtığına işaret eden Fitch, büyümeyi canlandırma hedefi ile enflasyonu kontrol altına alma hedeflerinin çatıştığı ortamda TCMB'nin haftalık repo faizini değiştirmesini beklemediklerini de vurguladı.

Türk Lirası'nın piyasa güveninde değişikliklere karşı kırılgan olmaya devam ettiğini de belirten Fitch, güvende ciddi bir kötüleşme durumunda TCMB'nin faizler konusunda harekete geçeceğine inandıklarını
ifade etti.

Fitch'in TCMB politika faizi için 2016, 2017 ve 2018 tahmini yüzde 7,50 olurken, ABD Doları/Türk Lirası paritesi için 2016 sonu tahmini 3,03 TL, 2017 sonu tahmini 3,12 TL ve 2018 tahmini 3.23 TL oldu.

Fitch: Türkiye büyümede ivme kazanacak

 

Fitch global büyümede siyasi risk uyarısında bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)