E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL ihtiyacı borsada düşüşe neden oldu---

TL ihtiyacı borsada düşüşe neden oldu

TL ihtiyacı borsada düşüşe neden oldu
05 Ağustos 2020 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Salgın kaynaklı gelişmeler ve ABD – Çin arasındaki gerilim risk başlıkları olarak izlenmeye devam edilirken, ABD’deki destek paketi müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin haber akışları takip ediliyor. Yurt içinde dün açıklanan güçlü ekonomik verilere karşın, yurt dışında Türk Lirası swap faizlerinin sert yükseldiğine ilişkin haber akışı fiyatlamalar üzerinde belirleyici oldu. Bugün küresel çapta açıklanacak hizmet PMI verileri ön planda olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 11:00 Euro Bölgesi – Hizmet PMI Önem: Yüksek • 17:00 ABD – ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Mevcut riskler varlığını sürdürürken, ABD’deki teşvik paketine ilişkin olumlu beklentiler piyasaları belirli ölçüde destekliyor. Yurt dışında sıkılaşan TL likiditesine bağlı olarak TL ihtiyacını karşılamak adına endekste etkili olan satışlar ve devamında gelen teknik satışlar neticesinde BIST-100 Endeksi günü %3,53’lük düşüşle 1.087,16 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif alıcılı seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,96 – 6,97 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 6,92’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yurt dışı piyasalarda Türk Lirası swap faizlerinde yaşanan sert yükseliş ve Türk Lirası likiditesinde yaşanan sıkışıklık, Türk Lirası ihtiyacını karşılamak adına endekste satışlarının yaşanmasına neden oldu. Dün yaklaşık 80 puanlık bir aralıkta hareket eden BIST-100’de önemli bir destek olan 1.100 seviyesi de kırıldı. Aşağıda 200 günlük üssel ortalama (1.070) ile 1.065 seviyeleri ilk önemli destek noktalarıdır. Buranın altında 1.055 ve 500 günlük üssel ortalama (1.033) gündeme gelebilir. Yukarıda ise 1.100 – 1.110 ve 50 günlük üssel ortalama (1.128) seviyeleri kısa vadeli direnç noktalarıdır. Endekste dip oluşumu teyit edilmeden ve 50 günlük üssel ortalama üzerinde kapanışlar görülmeden yaşanabilecek yükselişlere karşı temkinli yaklaşılması yararlı olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Remzi tatlı06 Ağustos 2020 13:08

    Bu hükümet in izlediği ekonomik politika mahlesef biz küçük yatırımcıyi bitirdi neden hâlâ bir şey yapılmıyor ondan sonra borsaya türk firmaları na sahip çıkın diye bağırıyor lar gelde bu ülkeye sahip çık herkes kendi cepini dolduruyor ne olacak bu vatandaşın hali

  • Talha05 Ağustos 2020 10:54

    Asıl soru şu dolar/TL ilerleyen gün ve haftalarda nasıl bir yön izleyecek aşağı çekecek gücün olmadığını gördük. Hepsi organize işler bunlardan haberdar olanlar kim bilir ne paralar götürdü. Bir taraftan Vatan Millet Sakarya deyip diğer taraftan malı götürenler bu Milletin hakkı olana el uzatanlar her kimse ALLAH ın gazabı her daim onların tüm soyunun üstlerinde olsun.

  • thore05 Ağustos 2020 09:27

    devlet avcunun içinde ki küçük yatırımcıyı sıka sıka öldürecek.

  • Bika05 Ağustos 2020 09:20

    Dün nakavt oldu yatırımcılar, yediği dayağın sersemliği daha geçmedi.