E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL değer kazanıyor---

TL değer kazanıyor

TL değer kazanıyor
18 Aralık 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor

BIST 100: Endekste yataya yakın bir açılış görmeyi bekliyoruz, 1380 destek seviyesi üzerinde 1410 ve 1420 takip edilecek direnç seviyeleri, global taraftaki iyimserlik devam ediyor, dolayısıyla içeride de endekste olumlu görünüm korunabilir...

TL Bonolar: Azalan kur volatilitesi ile beraber TL tahvil faizlerinde düşüş yaşanabilir, 10 yıllık tahvilde %13 bileşik faiz seviyesi altında geri çekilme devam edebilir, PPK beklentileri ile kısa vadeli tahviller daha yukarıda kalabilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanmaya devam ederken, içeride de TCMB sunumu sonrasında TL iyi bir performans sergileme eğiliminde. Dolar kurunda 7,72 seviyesi altında 7,65 destek olarak izlenecektir…

EUR/USD: 1,2250 direncini yukarı yönde zorlayan paritede 1,2330 aşılabildiği takdirde 1,25 düzeyine doğru yükselişini sürdürebilir, dolar endeksi 90 civarında sınırlı toparlanma var ancak dolar zayıflığı sürüyor…

Günün Öne Çıkanları:

o Almanya'da IFO endeksleri açıklanacak…
o Merkez Bankası Beklenti Anketi yayımlanacak…
o MSCI Dünya Endeksi tarihi rekor seviyede…

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 330 seviyesine kadar inerek geri çekilişini sürdürürken, TL varlıklarda da toparlanmanın devam edeceğini tahmin ediyoruz. Kur volatilitesinde azalmanın devamına bağlı olarak endekste gün içinde yeni rekor denemesi söz konusu olabilir, trade fırsatları değerlendirilmeli.

BIST 100 Endeksi 1400 seviyesinin üzerinde kalıcı olmakta zorlanıyor. Bu sabah Asya borsalarının geneli ve ABD vadeli endeks kontratları hafif satıcılı bir seyir izlerken, endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1380 destek olarak geçerli iken, 1410 ve devamında 1420 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste bu direnç seviyelerine doğru satışların karşılanması yükselişin devamı açısından önemli.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,92 seviyesinde, Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi gerilemeye devam ediyor, eurobond piyasasında tepki alımları sürecektir. TL tahvillerde de kur oynaklığının azalması ile beraber kısmi iyimserlik görülebilir, yabancı yatırımcı ilgisi uzun vadeli tahvilleri olumlu etkileyecektir.
Son 2,5 yılın en düşüğüne inen dolar endeksinde 90 seviyesi altında kalınabilmesi önemli. EUR/USD paritesinde 1,2250 üzerine yerleşildiği takdirde 1,2330 ara direnci hedef konumuna gelecektir.

GBP/USD paritesinde de AB ile İngiltere'nin anlaşması beklentisi var ancak piyasa somut bir gelişme istediğinden 1,35 desteğine doğru geri çekilme yaşanmakta. İçeride dolar kurunda 7,65 ve euro kurunda da 9,35 seviyeleri takip edilecek kısa vadeli destekler.

Petrolde sert yükseliş sonrası sınırlı geri çekilme var, Brent petrol 51 dolar varil seviyesinde. Değerli metal fiyatları zayıflayan dolar ile artarken, altın fiyatlarında 1900 Dolar ons kısa vadeli direnç konumunda. Gram TL bazında ise kur düşüşü ile beraber 465-472 bandının korunması beklenebilir.

BIST 100 Endeksi'nde kısa vadeli görünüm 1355 üzerinde olumlu.

Gösterge tahvil faizinde %14,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Dolar 7.70 seviyesinde

Günün önemli şirket haberleri 18/12/2020

Risk priminde düşüş TL varlıklara ilgiyi artırır mı?

Zirvelerde tutunmaya çalışırken, volatilite oldukça sınırlı

Küresel piyasalar, haftanın son işlem gününde karışık seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)