E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTKYD başkanını seçti---

TKYD başkanını seçti

TKYD başkanını seçti
23 Mart 2016 - 17:00 borsagundem.com

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığı’na Dr. Alp Keler 2. kez seçildi.

21 Mart 2016 Pazartesi günü yapılan TKYD XVII. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimlerde 2 yıllık süre ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri yeniden belirlendi. 

TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Dr.Alp Keler, Başkan Yardımcılığı görevine Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Halim Çun ve Genel Sekreterlik görevine TEB Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Selim Yazıcıseçildi. 

TKYD Başkanı Dr. Alp Keler önümüzdeki 5 yılda sermaye piyasalarının büyük bir dönüşüm yaşamasını beklediklerini, bu dönüşümde ana rolü kurumsal yatırımcıların yani portföy yönetimi sektörünün üstleneceğine inandığını belirtti. Sektörde klasik iş modellerinin hızla değişmekte olduğunu belirten Dr. Alp Keler, TEFAS sayesinde dağıtım kanallarının çeşitlendiğini, ihtisaslaşmanın arttığını, yatırım danışmanlığının öne çıktığını, gelişen teknoloji ile portföy yönetimi sektörünün doğrudan müşteriye erişiminin kolaylaştığını vurguladı. 

Buna ek olarak yatırımcı ihtiyacı ve beklentilerini karşılayacak yeni varlık sınıfları ve ürünlerin sayısının hızla arttığını ekleyerek: “Son yıllarda Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonları, Serbest Fonlar, Kira Sertifikası Fonları, Emtia ve Uluslararası Fonlar giderek daha fazla yaygınlaşıyor, Gayrımenkul Fonları, Girişim Sermayesi Fonlarının, Altyapı Fonlarının önümüzdeki dönemde hayatımıza girmesi bekleniyor.” dedi. 

Sektörün reel ekonomiye önemli kaynak sağladığını ve bunun giderek artacağına dikkati çeken Keler, özellikle Bireysel Emeklilik Fonlarının (BES) hızlı büyüdüğünü, bu fonlar aracılığı ile 6 milyonun üzerinde yatırımcının sermaye piyasalarına yatırım yaptığını belirtti. Emeklilik fonlarının Sermaye Piyasaları açısından çok önemli bir rol oynamaya başladığını belirten Keler, yatırımcıların emeklilik fonları üzerinden Borsa İstanbul’da’te işlem gören şirketlerin halka açık piyasa değerinin %3’üne ve ülkemizde ihraç edilen Özel Sektör Borçlanma Araçları’nın büyük kısmına sahip olduğunu ifade etti. 

Türkiye’de ekonomimizin istikrarlı büyümesi ve güçlü bir sermaye piyasasının oluşması için güçlü bir kurumsal yatırımcı tabanının olmazsa olmaz koşul olduğunu belirten Keler, Türkiye’ye portföy yönetimi sektörünün Aralık 2015’te 100 milyar TL büyüklüğe ulaştığını aktardı. Sektörde halen GSMH’nın %5’i seviyesinde olan yönetilen varlık büyüklüğünün, 5 yıllık süreçte %20’ler seviyesine ve 10.000.000 yatırımcı adedine ulaşmasını hedeflediklerini aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)