E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTKİ, hümik asit üretimi için Kütahya'da tesis kurdu---

TKİ, hümik asit üretimi için Kütahya'da tesis kurdu

TKİ, hümik asit üretimi için Kütahya'da tesis kurdu
17 Mayıs 2022 - 22:25 borsagundem.com

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğünce, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde kurulan tarım alanlarında kullanılan hümik asit üretim tesisinin açılışı yapıldı

TKİ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan, Tunçbilek beldesindeki Garp Linyitleri İşletmesi'nde (GLİ) kurulan ve yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin litre üretim yapılması planlanan tesisinin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, ağırlıklı olarak yurt dışından temin edilen ürünün TKİ Hümas Tesisi'nde üretileceğini bildirdi.

Enerji üretiminin yanı sıra tarıma da destek vermeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

Amacımız, tarım alanında ihtiyaç duyulan gübreyi sahip olduğumuz imkanlar nispetinde karşılayabilmek ve cari açığın azalmasına katkı sağlamak. Tesislerde üretilecek gübrenin ham maddesi leonardit. Ülkemizin leonardit potansiyelini belirlemek ve bunun kullanılabilirliğini herkese göstermek istiyoruz. Bu alanda uygulama alanları oluşturmayı ve bu alanda yol açmayı hedefliyoruz. Bu tesisin de bunun bir göstergesi diye düşünüyorum.

Erdoğan, TKİ Genel Müdürlüğü olarak organomineral gübre tesisleri de kurmayı planladıklarını aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 09:31

    19 yıldır okuduğum en iyi haberlerden biri :D işte bunu yapmalıyız. SEKA kapattık hammaddeyi dışardan ithala bağladım. a4 kağıt  bedeli euro ve usd olarak geliyor. çünkü hammaddet TL yerli üretilemiyor. Seka o bakımdan özelleşmemesi gereken bir kurumdu. İşletilebilir denetlenebilirdi. Yapılması gereken tarım ile ilgili ne kadar ne ithal avr ise, devlet+kamu ortak üretim moedeli bulmalı... kamu zarar eder diyenler :D yolla rköprüler oldu 30 yıl ödemeli hangisi kar ? : )) bırakda zarar millet menfaatine olsun... Devlet onlarca memura maaş vergi deçmişte, zararlar etti fabrikaları üretim şeker pancarı karayolları sekası, sümerbankı eeee kasa eksi oldu mu ? :D , anlayana....

  • Mustafa17 Mayıs 2022 22:54

    Süper tebrik ederim. Hayırlı olsun