E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​TKDK'dan 33 milyon TL'lik hibe---

​TKDK'dan 33 milyon TL'lik hibe

​TKDK'dan 33 milyon TL'lik hibe
05 Şubat 2014 - 19:09 borsagundem.com

TKDK, Diyarbakır'da 69 projeye 33 milyon lira hibe desteği sağladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Hikmet Güneş, Kırsal Kalkınma Programı kapsamında sunduklari hibe desteğinin yüzde 75'nin AB fonlarından karşılandığını söyledi. 

Güneş, 2013 yılında Diyarbakır'da Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yatırım tutarı 72,2 milyon olan 69 projeye 33 milyon 750 bin lira hibe desteği sağladıklarını vurgulayarak, 69 projenin 42'sinin et üretimiyle ilgili hayvancılık projelerinin olduğunu kaydetti. 

Bismil ilçesinde süt ürüten işletmelere 13,1 milyon lira destek sunulduğunu bildiren Güneş, "Silvan ilçesinde desteklediğimiz ve saatte bin baş tavuk kesim kapasitesine sahip et işleme tesisi AB standartlarında kesim ve paketleme yapabilecek" dedi. 

Yerel ürünler destekleme kapsamına alındı 
Güneş, Diyarbakır için belirlenen yöresel gıda ürünleri listesine yeni ürünlerin eklendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Artık salça, bulgur, makarna, bisküvi, yağ, un fabrikası, mercimek ve pirinç paketleme, sirke, turşu, reçel, pekmez, dondurma üretimi, su paketleme tesisi, ipek üretimi, tekstil atölyesi, dokumacılık, mobilyacılık, metal işleri ile taş ve mermer işleme için artık proje başvurusunda bulunulabilecek. Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi kapsamında gelen projelere yüzde 50 hibe desteği sağlanacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)