E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTkaçev: Türkiye'ye ihraç etmeye başlayabiliriz---

Tkaçev: Türkiye'ye ihraç etmeye başlayabiliriz

Tkaçev: Türkiye'ye ihraç etmeye başlayabiliriz
11 Mart 2018 - 13:56 borsagundem.com

Rusya Tarım Bakanı: ''Yakında Türkiye'ye et, süt ve balık ihraç etmeye başlayabiliriz'' dedi

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Rusya'dan Türkiye'ye et, süt ve balık ihracatının yakın gelecekte başlayabileceğini söyledi.

TASS haber ajansına konuşan Rus Bakan, "Türkiye'nin yakın gelecekte Rus et, süt ve balık ürünlerini kendi pazarına kabul etmesini bekliyoruz" dedi.

Tkaçev ayrıca, bu konuyla alakalı Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’un Türk yetkililerle sürekli temas halinde bulunduğunu, bu 3 grup ürünün en yakın zamanda Türk pazarına girmesini ve Türk tüketiciler tarafından beğenilmesini umduğunu belirtti.

Türk jetlerinin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesi nedeniyle 2016’da yasaklanan Türk tarım ürünlerinin Rusya'daki marketlerde tekrar yerlerini aldığını hatırlatan Rus Bakan, Rusya’nın da Türkiye’den aldığı tarım ürünlerinin çeşidini artırmaya devam edeceğini söyledi.

Tkaçev ayrıca, Rusya ve Türkiye arasındaki genel işbirliğinin olumlu bir çizgide ilerlediğini söyledi. Tkaçev, iki ülke arasındaki tarım ve gıda ürünleri ticaret hacminin 2017'de, bir önceki yıla göre yüzde 21 oranında artarak 2.8 milyar dolara ulaştığı söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilyas öztürk12 Mart 2018 08:52

    yıllardan beri Norveç ten uskumru ihraç ediyoruz zaten

  • Ömer saclik 11 Mart 2018 22:24

    Avrupa ve dünya ülkeleri bizi kıskanıyor

  • erol g.11 Mart 2018 17:38

    BALIK DA İTHAL EDERSEK DÜNYAYA KENDİMİZİ GÜLDÜRÜRÜZ 10 BİN KİLOMETREDEN FAZLA DENİZLERE KIYIMIZ VAR NEHİRLERİMİZ GÖLLERİMİZ VAR BALIK İTHAL EDEREK BESLENECEĞİMİZ ÖYLE Mİ ?

  • Emre 11 Mart 2018 18:10

    Dünya bize gülmüyor mu sanıyorsun? Hem de arkasıyla gülüyorlar bize....

  • ali11 Mart 2018 16:06

    Keşke ülkemizin 3 bir yanı denizlerle kaplı olsaydı kendi balığımızı kendimiz tutardık da balık ithal etmek zorunda kalmazdık:o)

  • Fusuy12 Mart 2018 00:21

    Keşke de verimli topraklarımız yaylalarımız meralarımız da olsaydı da et ithal ermeseydik...