E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTillerson: Kuzey Kore ile koşulsuz masaya oturmaya hazırız---

Tillerson: Kuzey Kore ile koşulsuz masaya oturmaya hazırız

Tillerson: Kuzey Kore ile koşulsuz masaya oturmaya hazırız
13 Aralık 2017 - 05:59 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, müzakerelere başlamak ve yol haritası belirlemek için Kuzey Kore'nin masaya oturmasına ihtiyaç duyduklarını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore'yle ön koşulsuz olarak masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi. ABD yönetimi şimdiye kadar Kuzey Kore'yle müzakerelerin başlaması için nükleer programın askıya alınması şartını koşuyordu.
Washington'da yapılan Atlantik Konseyi Kore Vakfı Forumu'nda konuşan Tillerson, müzakerelere başlamak ve yol haritası belirlemek için Kuzey Kore'nin masaya oturmasına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Kuzey Kore istediği zaman görüşmeye hazır olduklarını söyleyen Tillerson, ilk görüşme için ön koşul gözetmediklerini, böylece çalışmalar için bir yol haritası oluşturulabileceğini dile getirdi.
"Sadece 'elindeki programı bırakırsan seninle görüşmeye hazırız' diye masaya çağırmak gerçekçi değil" diyen Tillerson, diplomatik çabaların sona ermesi durumunda ise askeri bir rolün devreye gireceğini belirtti.

Tillerson, ön koşulsuz görüşme teklifinin Kuzey Kore'ye 'açık çek' vermek anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Eğer müzakerelerin orta yerinde yeni bir cihazı test etmeye karar verirseniz masaya oturmak zorlaşır Eğer oturup konuşacaksak, bir sessizlik döneminin şart olduğunu anladıklarını düşünüyorum" dedi.

Tillerson'ın açıklaması, önceden müzakerelerin başlaması için Kuzey Kore'nin nükleer programını durdurmasını şart koşan ABD'nin, Kuzey Kore politikasında değişikliğe gideceği şeklinde yorumlandı. Ağustosta yaptığı açıklamada Tillerson, "Kuzey Kore'nin nükleer silahlarını muhafaza edeceğini varsayarak masaya oturduğu bir diyaloğun verimli olacağını düşünmüyoruz" demiş ve iki ülke arasındaki müzakerelere kapıyı kapatmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)