E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTikTok’un hedefinde şimdi de Spotify var---

TikTok’un hedefinde şimdi de Spotify var

TikTok’un hedefinde şimdi de Spotify var
29 Temmuz 2022 - 11:53 borsagundem.com

Teknoloji dünyasında rekabet kızışıyor. Facebook ve Instagram’ın tahtını sallayan TikTok, şimdi de gözünü Spotify’a dikti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook ve Instagram’ın popülerliğini sarsan TikTok’un bir sonraki hedefi Spotify olabilir. Dünyanın en ünlü Instagram fenomenlerinden biri olan Kylie Jenner’ın Instagram’a yönelik eleştirileri, TikTok’un popülerliğini biraz daha artırdı. Jenner, “TikTok olmaya çalışmaktan vazgeç” diyerek Instagram’ı TikTok’a benzemeye çalışmakla suçlamış ve “Instagram’ı tekrar Instagram yapın” önerisiyle Instagram’ın eski haline dönmesini istemişti.

Hedefte Spotify ve Apple Music var

Fortune’dan Christine Mui’nin haberine göre, günler sonra Meta’nın karlılık açıklamaları, Mark Zuckerberg’ün Facebook ile birlikte amiral gemisi ürününü neden değiştirdiğini ortaya çıkarmış oldu: Şirket tarihinde ilk kez gelirlerinde düşüş yaşadı. Şirketten yapılan açıklamada ayrıca, düşük performans gösteren çalışanlara da uyarıda bulunulmuştu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Meta’nın artık yapması gereken tek şey TikTok’un göz kamaştırıcı yükselişi ve “Sizin İçin” (For You) sayfası ile rekabet etmek. Meta’nın bunu başarıp başaramayacağını zaman gösterecek ancak bu süreçte TikTok’un yerinde saymaya niyeti yok gibi. Facebook ve Instagram’ın tahtını sallayan TikTok, gözünü şimdi de Spotify ve Apple Music’in tahtına dikmiş durumda.

TikTok Music ‘sosyal’ bir müzik platformu olacak

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne göre, TikTok’un ana şirketi olan ByteDance, potansiyel bir müzik dinleme hizmeti olan TikTok Music için ticari marka başvurusunda bulundu. ByteDance, geçen Kasım ayında Avustralya’da da benzer bir başvuruda bulunmuş, ardından 9 Mayıs 2022 tarihinde aynı başvuruyu ABD’de yapmıştı. Son bilgiler ise, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin başvuruyu incelemesi için bir avukat atayacağını söylüyor. Sürecin sonuçlanmasının altı ayı bulacağı tahmin ediliyor.

TikTok Music uygulaması, kullanıcıların müzik, şarkı, albüm ve şarkı sözü satın alabileceği, çalabileceği, paylaşabileceği ve indirebileceği ve çalma listelerini oluşturabileceği, önerebileceği ve paylaşabileceği bir mobil ve tablet uygulaması olacak.

Onaylanması halinde, ticari markanın tanımına göre TikTok Music uygulaması, kullanıcıların müzik, şarkı, albüm ve şarkı sözü satın alabileceği, çalabileceği, paylaşabileceği ve indirebileceği ve çalma listelerini oluşturabileceği, önerebileceği ve paylaşabileceği bir mobil ve tablet uygulaması olacak.

Ayrıca TikTok Music’in uygulamaya sosyal bir unsur ekleyerek kendisini ABD pazarındaki mevcut oyunculardan farklılaştırmayı hedeflediği de belirtiliyor. TikTok Music’in, Apple Music ve Spotify’ın henüz sunmadığı bir özellik olan “Müzik, şarkı ve albümler hakkında yorum yapma” özelliğiyle birlikte sunulması planlanıyor. Yıllar boyunca kullanıcıların Spotify’dan talep ettiği yorum bölümü özelliği bugüne kadar yeterince ilgi görmedi ve kabul edilmedi.

Şarkılar TikTok sayesinde hit oluyor

TikTok, şu haliyle de müzik keşfi yapmak için bulunmaz bir platform olma özelliği taşıyor. Hem Spotify hem Apple Music’in yayınladığı çalma listeleri artık TikTok’ta ilk kez viral olan şarkılardan yapılıyor. TikTok, trend olan danslar ve müzikler aracılığıyla Doja Cat’in ‘Say So’ ve K Camp’in ‘Renegade’ isimli şarkılarını mega hit statüsüne yükseltirken, Kate Bush’un ‘Running Up That Hill’ gibi bilinen şarkılarını da görece daha genç jenerasyonlar için tekrar popüler kılmayı başarıyor.

Bir TikTok raporuna göre, yalnızca 2021 yılında yaklaşık 430 şarkı, TikTok’ta kullanıcılar tarafından yayınlanmaları sayesinde 1 milyarın üzerinde video görüntüleme rakamlarına ulaştı. Ayrıca, TikTok’a yayınlanan 175’ten fazla şarkı, Billboard Dergisi tarafından her hafta güncellenen Billboard Hot 100 listelerinde kendine yer bulmayı başardı.

Kullanıcı kitlesi hazır

TikTok Music’in kullanıcı kitlesini, TikTok kullanıcılarını doğrudan kendine çekerek oluşturabileceği öngörülüyor. Bu aynı zamanda ByteDance’in TikTok ekibinin uluslararası pazarda faaliyet gösteren Resso adlı bir başka müzik keşif uygulamasını geliştirmek için kullandıkları bir strateji olma özelliği taşıyor. Brezilya, Hindistan ve Endonezya’da test edilen bu stratejiye göre şirket, Brezilya’daki TikTok uygulamasına, bir şarkının tam uzunluktaki versiyonunu duymak istediklerinde kullanıcıları Resso’ya yönlendiren bir buton eklediğini bildiriyor.

Resso ile ilk denemeler

Resso, kendisini ‘sosyal müzik uygulaması’ olarak tanımlıyor. TikTok Music’in ticari marka başvusu yaparken aradığı özelliklerle çarpıcı benzerlikler taşıyan uygulama, kullanıcıları, şarkı sözlerini, yorumları ve parçaları birbirleriyle paylaşmaya teşvik ediyor. Ayrıca Resso, aynı TikTok uygulamasında olduğu gibi, kullanıcı uygulamayı açar açmaz otomatik olarak müzik çalmaya başlıyor.

Facebook Yahoo ile aynı kaderi mi paylaşacak?

 

Facebook, TikTok tüyolarını deneyecek

 

Instagram, davalardan kurtulamıyor

 

Beyaz Saray'dan TikTok'taki ünlülere Ukrayna brifingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)