E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTiktok halka arz planı beklemede---

Tiktok halka arz planı beklemede

Tiktok halka arz planı beklemede
25 Nisan 2021 - 12:01 borsagundem.com

South China Morning Post, TikTok'un ana şirketi ByteDance’nin hem Çin hem de ABD'den gelen yasal taleplere uymaya çalıştığı için halka arz planlarının askıya alındığını bildirdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

South China Morning Post, kimliği belirsiz kaynaklara atıfta bulunarak, TikTok'un ana şirketi ByteDance Ltd.’nin hem Çin hem de ABD'den gelen yasal taleplere uymaya çalıştığı için ilk halka arz planlarının askıya alındığını bildirdi.

Çin'in en popüler video aplikasyonu Douyin sahibi olan şirket, Pekin ve Washington’ı memnun edecek bir faaliyet yapılanması kurmakta güçlük çekiyor. Rapordaki kaynaklardan birine göre, en büyük zorluklardan biri, Douyin'in Çin tabanlı operasyonlarını TikTok'un küresel operasyonlarından ayırmakta yatıyor, çünkü her iki uygulama da aynı algoritmayı paylaşıyor.

Gazeteye göre, ByteDance'in düzenlenmesinde yer alan ismi açıklanmayan Pekin merkezli bir hükümet yetkilisi, halka arzın ABD ile Çin arasındaki gerginlikler nedeniyle ertelenmesi gerektiğini söyledi. ByteDance ve TikTok, gazeteye yorum yapmayı reddetti.

Bir halka arzın yaklaştığına dair haftalardır yapılan spekülasyonların ardından, dünyanın en değerli startup'ı Cuma günü yaptığı açıklamada, şu anda bir halka arz planlarının olmadığını, dikkatli bir çalışma yaptığını ve şu an için listeleme koşullarını karşılamadığını belirtti. Bloomberg News’in bu ayın başlarında bildirdiğine göre, Pekin merkezli ByteDance, Douyin, haber toplayıcı Toutiao ve video platformu Xigua gibi amiral gemisi yurtiçi varlıklarından bazıları üzerinde danışmanlarla çalışıyordu.

Şirket geçen ay ilk finans müdürü olan Chew Shou Zi'yi işe aldı ve Zi, iki yıldan uzun bir süre önce Xiaomi Corp.'un halka arzını finans şefi olarak yönetmişti. Değeri, son haftalarda 250 milyar doların üzerinde bir değerleme ile ikincil piyasada el değiştiren hisselerle birlikte yükseldi.

ABD'de oldukça popüler olan video paylaşım uygulaması TikTok, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında bir gerilim kaynağı olmuştu ve Washington, uygulamanın propaganda için kullanılması veya Çin hükümetinin toplanan verileri kullanması durumunda bunun potansiyel bir güvenlik tehdidi olduğunu iddia etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD vatandaşlarının TikTok ile iş yapmasını yasaklamaya çalıştı, ancak bu çaba mahkemelerde suya düştü. ByteDance, ABD'deki faaliyetlerini satma baskısı altındaydı ve geçen yıl Oracle Corp. ve Walmart Inc. dahil olmak üzere Amerikan şirketleriyle bir anlaşma yaptı. Biden yönetimi Çin'e yönelik politikalarını gözden geçirdiği için bu artık beklemede.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)