E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTicaret savaşları milyarderleri vurdu---

Ticaret savaşları milyarderleri vurdu

Ticaret savaşları milyarderleri vurdu
06 Ağustos 2019 - 11:53 borsagundem.com

Dünyanın en zengin ilk 500 insanı ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim nedeniyle borsanın düşmesi sonucu bir günde 117 milyar dolar kaybetti. Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un kaybı 3.4 milyar dolar oldu.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları doruk noktasına çıkarken etkileri de net şekilde görülmeye başlandı. Açıklamaların art arda geldiği dün, borsa endekslerinde kayıplar yaşandı.

ABD borsasında yüzde 3’e varan kayıplar yaşandı. Dow Jones Endeksi yüzde 3,26 oranında düşüş yaşadı.

Wall Street’in ekonomik veriler açısından en önemli üç endeksinde Çin ile yaşanan ticaret savaşında yaşanan kayıp 2019 yılında tek bir gün içinde en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

Dünyadaki en zengin 500 kişisi, dün ABD hisse senetlerinde yaşanan bu düşüş nedeniyle toplam 117 milyar dolar kaybetti.

EN ÇOK BEZOS KAYBETTİ

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 3.4 milyar dolar kayıpla ilk sırada yer alsa da 110 milyar dolarlık serveti ile hala dünyanın en zengin insanı konumunda.

Jeff Bezos’u, 3.2 milyar dolar kayıpla Fransız iş adamı Bernard Anault ve 2.8 milyar dolar kayıpla Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg takip etti.

Dördüncü sırada 2.4 milyar dolar kayıpla Asya kıtasının en zenginlerinden olan Mukesh Ambani gelirken, Bill Gates 2 milyar dolar kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FEVZİ06 Ağustos 2019 15:23

    BU HABERİ YAPAN BORSADAN ANLAMADIĞI KESİN BORSADA ŞİRKETİN DEĞERİ DÜŞMÜŞ DÜŞSÜN TEKRAR ÇIKAR BUNLAR ÇAKAL SANKİ NET PARA VAR ORTADA .ALLAH VERE 10 TRİLYON KAYBETSİNLER NE ÜZÜLÜYORSUN HABERCİ SANKİ PARAN VARDA

  • Bika06 Ağustos 2019 15:14

    Başarı peşinde koşarak mutlu olanlar, şirketlerinin piyasa değerlerini yatıp kalkıp hesaplamıyorlardır, belki de umursamıyorlardır.

  • Mehmet06 Ağustos 2019 13:48

    yahudi  para kaybediyor.  . trump ya düzelir söylemlerinden vaz geçer ya da trump' ı   J.F. Kenedy '  den beter ederler.. buuum

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU06 Ağustos 2019 12:44

    daha beter olsunlar.zaten servetleri şişirtme idi.umarım sıfırlarlar.

  • Habere bak06 Ağustos 2019 12:38

    Keşke benimde günde 5 milyar dolar kaybedecek kadar servetim olsaydı