E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTicaret savaşları AB'ye sıçrıyor---

Ticaret savaşları AB'ye sıçrıyor

Ticaret savaşları AB'ye sıçrıyor
24 Haziran 2020 - 16:57 borsagundem.com

ABD, AB mallarına konan gümrük vergilerini yeniden değerlendirecek

ABD, Avrupa'dan ithal ürünlere konulan gümrük vergilerini yeniden değerlendirmeyi ve çeşitli ürünler için olan vergi miktarında değişiklik yapmayı hedefliyor.

ABD Ticaret temsilciliği (USTR) yaptığı açıklamada, "Bu yeniden değerlendirme çerçevesinde, ABD Ticaret Temsilciliği hali hazırda ilave gümrük vergilerine maruz kalan bazı mevcut veya eski AB üyesi devletlerine ait olan ürünlerin listesinde değişiklik yapmayı değerlendiriyor" denildi.

Bu yeniden değerlendirme, ABD'nin Avrupa Birliği ile Airbus ve Boeing şirketleri konusunda yaşadığı
anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. 

USTR yaptığı açıklamada, Avrupa'dan ithal edilen bir dizi ürüne konan gümrük vergilerinde değişiklik yapılabileceğini ve mevcut vergilerin devam ettirilebileceğini veya vergilerin arttırılabileceğini belirtti. Ayrıca USTR, İngiltere, Fransa, İspanya ve Almanya'ya ait yaklaşık 3.1 milyar dolar değerindeki diğer başka ürüne de gümrük vergisi getirilebileceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sd24 Haziran 2020 20:15

    Amerika ekonominin duzelmesini istemiyor once povel iyi giden herseyi patlatti sonra cinle anlasma iptal dedi sonra devam simdi ab ile bunlar piyasalari bozarak borsalarda yatirimcilari patlatmaya calisiyor hepsi tesaduf olamaz

  • Ahmet Tecer24 Haziran 2020 18:10

    inşallah getirir, yiyin birbirinizi.