E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTicaret savaşı intikam savaşına dönüştü---

Ticaret savaşı intikam savaşına dönüştü

Ticaret savaşı intikam savaşına dönüştü
25 Ağustos 2019 - 15:15 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı Jackson Hole toplantısnın ardından intikam savaşına dönüştü.

ABD ile Çin arasında uzun süredir devam ticaret savaşı Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole toplantısının ardından yeni bir boyut kazandı ve iki ülke arasında intikam savaşına dönüştü.

Yükselen ticaret savaşı, Jackson Hole toplantısının ve G7 Zirvesi'nin önüne geçerken yatırımcıların, merkez bankacıların ve dünya liderlerinin bu iki toplantının sonuçlarını uzun süreli değerlendiremeyecekleri bir noktaya taşındı.

İki ülke arasındaki ticaret savaşı, Çin'in ABD'ye yönelik yeni vergi planları yaparken ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik yeni vergiler getirmesiyle uzlaşma ortamından oldukça uzaklaştı. Trump'ın 110 milyar dolarlık Çin mallarına getirdiği yeni vergi paketi, yatırımcıların 1 Eylül'den önce ödenmesini ümit ettikleri tazminat konusundaki umutlarını yok etti.

Ticaret görüşmeleri sürecinde en son ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Amerikan ürünlerine getirdiği ek gümrük vergilerine misilleme olarak, bu ülkeye yönelik gümrük vergilerini yüzde 5 artırdıklarını duyurmuştu.  Trump, ABD'nin her yıl, Çin üzerinden yüz milyarlarca dolar kaybettiğini ve bunun bir sonu olmadığını, önceki ABD yönetimlerinin buna izin verdiğini öne sürmüş kendisinin böyle bir ticari ilişkiye izin vermeyeceğini belirtmiş ve, "Adil ticareti sağlamak için bu çok adaletsiz ticari ilişkiyi dengelemeliyiz. Çin, 75 milyar dolarlık Amerikan ürünlerine yeni gümrük vergileri getirmemeliydi" ifadesini kullanmıştı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özer25 Ağustos 2019 20:39

    Çılgın herip Trump dünyayı yoksulluğa, savaşa sürüklüyor.

  • HALİL TÜRK25 Ağustos 2019 18:03

    abd den bize hiç bir fayda gelmez.abd bizim baş düşmanımız olup, çin yaklaşıp onları ülkemize çekmeli ve ticaret hacimlerimiz artırılmalıdır.

  • KILIÇ25 Ağustos 2019 17:24

    ABD Yİ CİN DEGİL ÇİN ÇARPTI AL SANA YAPTIRIMIN KRALI DEYİP MEYDAN OKUDU BU TEPİŞMELER BİZE YARAR.

  • Zümrüt25 Ağustos 2019 15:28

    65 yaşı ve sonrası tıpta yaşlılık dönemi olarak bilinir. Trump 73 yaşına gelmiş. Dönelim ülkemize. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu 70 olmuş, Erdoğan 66 olmuş. Bunlar normal düşünemez. Gençlere bakalım. Mesela İmamoğlu ve yaşıtlarına. Parti önemli değil.

  • Osman25 Ağustos 2019 15:45

    İşimiz garanti olsun. Tatilin yakışmadığı birini bulalım.