E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTicaret iyimserliği hisselere alım getirdi---

Ticaret iyimserliği hisselere alım getirdi

Ticaret iyimserliği hisselere alım getirdi
04 Kasım 2019 - 10:55 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri ABD – Çin ticareti konusundaki iyimserliğin etkisiyle yükseldi

Asya hisse senetleri, Çin ile ABD'nin geçici bir ticaret anlaşmasına giderek yaklaştıklarına ilişkin iyimserliğin etkisiyle, ABD ve Avrupa hisse senedi vadeli kontratlarıyla birlikte yükseldi. Avustralya tahvil faizleri tırmandı.

Seul ve Sydney hisse senetlerinin yükselmesine karşın büyük bir Avustralya bankasının sermaye artırımına gitmesi algıyı sınırladı. S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin güçlü gelen ABD istihdam raporuyla Cuma günü yüzde 1 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından yükseldi. Hong Kong, protestoların sürmesine rağmen iyi performans gösterdi. Şanghay hisseleri de yükseldi. Güney Afrika Randı, ülkenin yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notunu koruması sonrasında değer kazandı. Tokyo'da piyasalar kapalı, bu nedenle ABD Hazine tahvillerinde nakit işlemler Londra'daki açılışta başlayacak. Vadeliler ABD tahvil faizlerinde hafifçe yükselişin sinyalini verdi.

Küresel hisse senetleri dört haftalık yükseliş kaydetti. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi bu yıl yüzde 18 yükseldi. Çin'de bu haftanın sonunda açıklanacak ticaret verileri, ABD ile müzakerelerde azalan tansiyon düşünüldüğünde Ekim ayına ilişkin detay verecek.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD'nin Çin ile bu ay birinci aşama ticaret anlaşmasına varacağı konusunda iyimser olduğunu söyleyerek ABD'li şirketlerin Huawei Technologies Co.'ya bileşen satmalarına yönelik lisansların “kısa zamanda” geleceğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü basına yaptığı açıklamada ticaret anlaşmasının sonuçlandırılması durumunda ABD'de imzalanacağını ifade etti.

Suncorp Corporate Services Peter Dragicevich, “Herkes en azından kısmi bir ticaret anlaşması beklentileri konusunda iyimser. Hisse senetleri için oldukça destekleyici olacaktır.” dedi.

Saudi Aramco'nun ilk halka arz süreci resmi olarak Pazar günü başladı. Hisse senetlerinin gelecek ay Riyad'da işlem görmeye başlaması bekleniyor. Değerlemeler büyük ölçüde farklılık gösteriyor.

Hisse senetleri

Hong Kong'da Hang Seng Endeksi Hong Kong saatiyle 14:00'te yüzde 1.3 tırmandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.3 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 yükseldi. Dayanak endeks Cuma günü yüzde 1 yükseldi.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.6 yüksledi.

Döviz

Yen dolar karşısında 108.24 seviyesinde yatay seyretti.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.2 yükselişle 7.0267'den işlem gördü.
Euro/Dolar  paritesi 1.1168'den alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Cuma günü 2 baz puan artarak yüzde 1.71'e çıktı. Vadeliler yüzde 0.1 düşerek nakit piyasa açılışında yaklaşık 2.5 bp artışı işaret etti.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 8 bp artarak yüzde 1.18 oldu.

Emtia

Altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,511.56 dolardan işlem gördü.
WTI petrolü yüzde 0.5 düşüşle varili 55.93 dolardan alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)