E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTicaret görüşmelerindeki belirsizlik altına talebi artırıyor---

Ticaret görüşmelerindeki belirsizlik altına talebi artırıyor

Ticaret görüşmelerindeki belirsizlik altına talebi artırıyor
09 Mayıs 2019 - 09:40 borsagundem.com

ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizlik ortamının devam etmesi küresel piyasalarda risk iştahını azaltırken anlaşmaya yönelik endişelerin artması ile Ons altına talep artmaya devam ediyor.

"BIST100…ABD-Çin ve ABD-Türkiye İlişkilerindeki Açıklamalar Önemli… ABD-Çin ticaret müzakerelerinde olumlu havanın bozulmasının ardından küresel piyasalardaki satıcılı görünüme paralel olarak Borsa İstanbul’da da düşüş devam ediyor. Yurtiçinde İstanbul seçim gündeminin de baskıladığı endeks, EREGL ve ISDMR hisselerinin temettü dağıtımı sonrası sanayi endeksindeki düşüş (XUSIN -%3) öncülüğünde günü -%1.32 düşüşle 90.272 seviyesinden kapattı. 90.000 üzerinde tutunma çabası olan endeks de, gün içerisinde ABD-Çin yetkililerin müzakereler kapsamındaki görüşmeleri takip edilecek olup anlaşmaya yönelik olumlu haber akışı ve açıklamalar endeks üzerinde alımları bir miktar artırabilir. Yurtiçinde ise ABD ile F-35/S- 400 gündemi önemini korurken olası açıklamalar takibimizde olacaktır. Şirket Haberleri… TUPRS… Yılın ilk çeyreğinde 375 milyon lira zarar açıkladı (beklenti: -261 milyon TL).

USDTRY… Yurtiçi Riskler Baskılamaya Devam Ediyor… ABD-Çin ticaret gelişmelerinde yaşanan belirsizlik yurtiçinde ise İstanbul seçim süreci ve F- 35/S-400 gerilimi parite üzerinde etkili olmaya devam ederken ülke risk primimizin yüksek seyri ile TL’deki değer kaybının ivmelendiğini görmekteyiz. Veri akışının nispeten sakin olduğu piyasalarda ve yurtiçi siyasi gündem ve ABD ilişkilerinin TL üzerindeki riskleri artırmaya devam edebileceğini söyleyebiliriz. Küresel piyasalarda ise ticaret görüşmelerindeki belirsizlik ile risk iştahında azalma görülürken Dolar endeksi 97.5 seviyesinde yatay seyrine devam etmektedir. Gün içerisinde yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken ABD tarafında ÜFE verisi Dolar endeksinin seyri açısından takibimizde olacaktır.

EURTRY… TL Üzerindeki Volatilite ile Yükseliş Eğilimini Sürdürmekte… TL varlıkları üzerindeki volatilite ve EURUSD’ deki kısmi toparlanma ile yükseliş eğlimine devam eden parite sabah saatleri itibariye 6.90 seviyesinin üzerinde seyretmektedir.

EURUSD… Dolar Endeksinin Yatay Seyri ile Euro Lehine Fiyatlanmakta… Dün Almaya sanayi üretiminin beklentilerin üzerinde açıklanmasının parite üzerinde etkisi sınırlı kalsa da, Dolar endeksinin 97.5 seviyesindeki yatay seyri, Euro lehine fiyatlanmalara kısmi olarak fırsat verdi. 1.12 seviyesinin üzerinde tutunma çabası olan paritede ABD-Çin ticaret görüşmeleri etkili olmayı sürdürürken bugün ABD tarafında açıklanacak ÜFE ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları takibimizde olacaktır.

XAUUSD… Ticaret Görüşmelerindeki Belirsizlik Talebi Artırmakta… ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizlik ortamının devam etmesi küresel piyasalarda risk iştahını azaltırken anlaşmaya yönelik endişelerin artması ile Ons altına talep artmaya devam ediyor. Dün 1290 direnci test edilen paritede bir miktar geri çekilme gözlemlense de bugün ve yarın Washington’da gerçekleşecek toplantıya ilişkin gelişmeler alıc ılı seyrin devam etmesine neden olabilir. Ancak anlaşmaya yönelik pozitif haber akışının Ons altın üzerinde baskı yaratabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

GLDGR… Yükseliş Eğilimi Devam Etmekte… Ons altında alımların artması ve TL’deki değer kaybı ile yukarı yönlü hareketlerini ivmelendiren gram altın 254 seviyesinde seyretmektedir. Kurdaki yükseliş eğiliminin devam ettiği durumda, parite üzerindeki olası geri çekilmeler alıcılar için fırsat oluşturabilir

BRENT… ABD Ham Petrol Stoklarındaki Düşüş İle Yukarı Yönlü… ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına karşı İran’ın AB ile petrol ticaretini mümkün kılacak bir anlaşmanın yakın zamanda imzalanacağının belirtilmesi petrol fiyatlarının yukarı yönlü seyrini sınırlamıştı. Ancak, ABD ham petrol stoklarında 1.2 milyon varil artış beklentisine rağmen -3.9 milyon varil düşüş görülmesinin ardından Brent petrol yukarı yönlü atak gerçekleştirerek varil başına 70$ seviyesinin üzerinde fiyatlanmaktadır.

S&P500…Global Resesyon Endişeleri Artıyor… ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki belirsizlik ile küresel piyasalardaki risk iştahının düşmesi endeks üzerinde satıcılı seyre neden olmakta. ABD’nin Çin ürünlerine yönelik vergi oranını 10 Mayıs itibariyle %10’dan %25’e yükseltmesi endişeleri artırırken, ABD ve Çin yetkilileri tarafından bugün ve yarın Washington’da gerçeklemesi beklenen görüşmelere ilişkin haber akışı piyasalar tarafından takip edilecek. Belirsizliğin devam etmesi anlaşmaya yönelik endişeleri artırarak negatif görünümü destekleyebilir."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)