E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTicaret görüşmeleri ve teşvik beklentisi hisseleri yükseltti---

Ticaret görüşmeleri ve teşvik beklentisi hisseleri yükseltti

Ticaret görüşmeleri ve teşvik beklentisi hisseleri yükseltti
20 Ağustos 2019 - 10:01 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmeler ve teşvik beklentileriyle yükseldi

Asya hisse senetlerinin çoğu, yatırımcılar ticaret müzakerelerine ilişkin gelişmeleri değerlendirirken, Salı günkü işlemlerde ABD ve Avrupa vadelileriyle birlikte sınırlı yükseliş kaydetti. ABD Hazine tahvilleri yükseldi ve dolar yılın yükseğine yakın seviyelerde dalgalandı.

Sydney, Seul, ve Tokyo'da işlem gören hisseler tırmanırken Hong Kong ve Şanghay hisseleri dalgalı bir seyir izledi. S&P 500 Endeksi, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un ABD'nin bazı Çinli Huawei Technologies Co.'nun bazı operasyonlarına dair kısıtlamaları erteleyeceğini açıklamasının ardından erken işlemlerde art arda üçüncü kez yükseldi. Yen önceki seansta kaydettiği kaybını azalttı.

ABD Hazine tahvili faizleri, Beyaz Saray'ın yönetimin tüketici harcamalarını artırmak için maaş ve ücretlerden kesilen vergide indirime gidilmesini değerlendirdiği yönündeki spekülasyonu reddetmesinin ardından erken işlemlerdeki kazançlarının bir kısmını geri verdi. Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, yavaşlayan ticaret ve küresel büyümenin ekonomiyi önemli ölçüde olumsuz etkileyeceğine ilişkin ikna olmadığını söyeleyerek daha fazla faiz indirimine karşı çıktı. ABD Başkanı Donald Trump merkez bankasına “En az 100 bp faiz indirimi” çağrısı yaptı.

Ticaret konusundaki son manşetler ve mali teşvik ihtimali hızla düşen tahvil faizlerinden ürken yatırımcılara bir miktar rahatlama sağlayabilir. Huawei konusundaki erteleme dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında uzun süredir beklenen ticaret anlaşması bağlamında cesaretlendirici olarak görülüyor. Yine de Huawei tarafından yapılan açıklamada geçici rahatlamanın “adaletsiz davranıldığı” gerçeğini değiştirmediği belirtildi.

Trump'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow, artan resesyon endişeleriyle, ticaret savaşı ve piyasalardaki çalkantıyla ilgili olarak bu hafta iş dünyası liderleriyle görüşecek. Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günkü Jackson Hole konferansında para politikasına ilişkin zorluklara değinecek.

Sydney'de Tribeca Investment Partners portföy yöneticisi Jun Bei Liu, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Hisse piyasasının esasen tüm dünyada düşük faizlerin etkisiyle gelecek altı ay daha iyi performans göstereceği tezimiz hala geçerli. Kuşkusuz ki gündeme gelen birkaç sorun mevcut.Bunlardan biri değerlemelerin inanılmaz derecede yüksek olması. Ticaret anlaşmazlığı bu noktada diğer bir belirsizlik.” dedi.

Hisse senetleri

Topix Endeksi Tokyo saatiyle 15:00'te yüzde 0.8 artıda kapattı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.1 yükseldi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.2 arttı.

Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 yükseldi. Dayanak endeks yüzde 1.2 arttı.

Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.1 tırmandı.

Döviz

Japon Yeni yüzde 0.3 gerilemesinin ardından yüzde 0.1 artıda 106.54 seviyesinden işlem gördü.

Çin dışında işlem gören yuan dolar karşısında 7.0702'de fazla değişmedi.

Euro/Dolar  paritesi yüzde 0.1 yükselişle 1.1085'ten alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yaklaşık 2 baz puan azalarak yüzde 1.59 oldu.

Avustralya 10 yıllıklarının faizi 4 bp azalarak yüzde 0.95'e geriledi.

Emtia

WTI petrolü varil başına 56.23 dolarda fazla değişmedi.

Altın yüzde 1.2 düşmesinin ardından onsu 1,497.36 dolar seviyesinde yatay seyretti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)