E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTicaret Bakanlığı: Sahibi internetten ev satabilir---

Ticaret Bakanlığı: Sahibi internetten ev satabilir

Ticaret Bakanlığı: Sahibi internetten ev satabilir
09 Mayıs 2020 - 10:32 borsagundem.com

Ticaret Bakanlığı, vatandaşın kendi gayrimenkulünü internet üzerinde ilan vererek satması halinde ceza alacağı yönündeki haberleri yalanlayarak, bu tip bir düzenleme olmadığını ifade etti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Piyasa Yapıcı 09 Mayıs 2020 23:16

    Emlakcilar al/sat ile piyasayi yukseltiyor sahibinden .com sitesine ilanlar yuksek veriliyor Insaar firmaları yeterince konut üretmiyor rekabet yapmıyorlar konut piyasası faize borc alarak satış ile insan ömrünü aşarak ev maliyeti katlanıyor. Umut peşinde insanlar bilinçsizce faize sürükleniyor. Konut piyasası kartel olmuş.

  • Rizeli09 Mayıs 2020 18:34

    Yetlililer Resmi Gazetede bunu yayınlarken biraz anlaşılır bir dil kullansalar bu kadar sorun olmayacaktı. Birden herkesi kapsayacak şeklinde algılandı. Sadece emlakçılara yönelik olduğu belitrilmeliydi. Y.T.D.

  • Cemil09 Mayıs 2020 11:48

    Bu şekilde mantıklı gibi olmuş. Dünku çıkan haberde ise sadece emlakçı yapar deniliyordu ve bu adil görünmüyor du. Şimdi açıklanan üstteki açıklamaya göre gayrimenkul sahibi kendi evini satabilir yada kendi evini kiralayabilir deniliyor. Bu da ev sahibinin en doğal hakkı bence. Çok mantıklı.

  • Palas09 Mayıs 2020 10:38

    Sadece gayriresmi vergisiz emlakcilik yapanlara yasak geldi. Aynı otomotivde olduğu gibi, al sat işi yapanlar vergiye tabi olacak artık

  • Mehmet 09 Mayıs 2020 18:38

    Vergiler aşırı aslolan az vergi çok iş olmalı ama bu bir idrak meselesi