E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanı Muş'tan zincir marketler açıklaması---

Ticaret Bakanı Muş'tan zincir marketler açıklaması

Ticaret Bakanı Muş'tan zincir marketler açıklaması
08 Aralık 2022 - 22:25 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlere ilişkin soruşturmaya ilişkin açıklamasında "Zincir market verilerinin tamamını sisteme aktaracağız. Elde edilen fiyat verilerini kamuoyuna açıklayacağız" ifadelerini kullandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, katıldığı bir televizyon programında merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Muş zincir marketlere ilişkin yaptığı açıklamada 'Verileri takip edeceğiz, Zincir market verilerinin tamamını sisteme aktaracağız. Elde edilen fiyat verilerini kamuoyuna açıklayacağız. ifadelerini kullandı. Muş, Türkiye'nin yaptığı yatırımlar ile gıda arz güvenliğini sağladığını söyledi. Fahiş fiyatlarla mücadeleye değinen Bakan Muş, fiyatlama davranışını daha izlenebilir hale getirmek için 200 ve üzeri şubeye sahip olan marketlerin bakanlığa fiyat bildiriminde bulunacağını söyleyerek, verilerin takip edileceğini belirtti.

Bakan Muş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Piyasanın bir dengesi var. Buna dikkat ediyoruz. Tüm adımları hukuk içinde atıyoruz. Kuralları eşit şekilde uyguluyoruz. Türkiye bütün zor zamanlarında bundan taviz vermedi. Bu yüzden yatırım çekiyoruz.

İHRACAT VERİLERİ

Bakan Muş, tahıl koridorunun açılması ile emtia fiyatlarının düştüğünü kaydetti. Bakan Muş, Türkiye'nin ihracatının OECD ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyerek, "2011-2021 arası ihracat artış oranımız yüzde 5.3 oldu" dedi.

ASGARİ ÜCRET

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret mesajı vererek, "İşçinin alım gücü ile işverenin karşılama gücü gözetilecek' sözlerini kullandı.

Zincir marketler Rekabet Kurumu'na savunma verdi

 

Yeni kural zincir market hisselerini olumsuz etkiledi

 

Zincir marketler satışlarını Ticaret Bakanlığına bildirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Aralık 2022 12:14

    Zaten yazdım...Marketler KÜLTÜR Bakanlığına acilen bağlansın. Camekanlara dokunulmadan ailece ziyaret edilebilir olmalı... Eskiden baban bunları alıyordu evladım diyip,  yeni nesil yiyemese de, Yenecek ürünleri görsün :D ... Kültür Bakanlığı Müze kart uygulaması ile girişleri ücretsiz yapsın. Böylece var olan gıda kültürümüz, yemek kültürümüz nesillerden nesillere, dilden dile  sürsün... En güzel yapabilecekleri çözüm bu saatten sonra, bu fiyatlara budur :D ...Öğretmenler çocukları büyük , zincir marketlere, manav ve et reyonlarını  gezdirip,  geçmiş yemek kültürümüzün temel gıda maddelerini çocuklarımıza anlatmalı. Evde çocuklar artık bir şey göremiyor, tadamıyor, yiyemiyor  :D kültürünü unutmasın...

  • vatandaş09 Aralık 2022 11:25

    o kadar şeffasınız ve takiptesiniz ki verdiğiniz ihalelerin hepsi gizli, yandaşlara verdiğiniz kredilerin ödeme durumları gizli,  diyarbakır da kuzular karnında koyunların kesilmesine göz yumarsınız,at eşek eti kesenlere takip etmezsiniz, merdiven alt üretimlere dur diyemezsiniz.

  • Bir bilen09 Aralık 2022 09:25

    Rekabet Kurulu 2 yıldır soruşturduğu marketlerin tüm verilerini zaten her hafta alıyordu. Bu uygulama bence o kadar laf ettikten sonra bir şey yapıyor olarak görülebilmek için atılmış bir adım. Bu veriler zaten ellerinde var. Burunlarının dibinde zincir market rekabeti olmasa ben görürüm o mahalle bakkalının fakir fukaraya ne yapacağını. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı'nın zihniyeti bu tür küçük esnafın ve temsilcilerinin zihniyetinin tam bir göstergesi 

  • Nuri09 Aralık 2022 07:34

    Biz zaten görüyoruz 1 kalıp kireç gibi peynir 150 lira..sen fiyatları indir.

  • borsacı09 Aralık 2022 07:01

    sayın hökümet ona buna çatma enflasyonu körükleyen sensin bastın paraları sürekli para dagıttın halkın yaşam gücünü kıstın halk yaşam alanı bulmak için ülkeden kaçtı doktor,yazılımcı,şöför,kaçtı yakında belkide çaycı bile kaçacak sen neticede TL bitirdin halkın alım gücünü bitirdin .

  • AYDIN09 Aralık 2022 01:47

    KARTEL OLUŞTURMUŞLARDI HEPSİ AYNI ANDA FİAT ARIRIYORLARDI,HEPİNİZİNMİ AYNI ANDA  STOGU BİTTİ,GEREKLİ UYARI YAPILMALI

  • Bay Kuş09 Aralık 2022 01:37

    kardeşim biz millet olarak fiyatları zaten biliyoruz.ne saşma işlerle kandırmaya çalışıyorsunuz bizleri. enflasyon hesabı yaptığınız verileri açıklayın da şeffaf bir şekilde millet görsün.

  • acacu09 Aralık 2022 01:30

    Bir vatandaş olarak başta Demirören olmak üzere kamu bankalarından yüklü miktarda kredi alan tüm şirketlerin kredi borçlarını ve devlete olan vergi borçlarını düzenli olarak ödeyip ödemediklerini de kamuya açıklamanızı rica ediyorum. Madem bu kadar şeffaflıktan yanasınız, buyurun bakalım. 

  • Bir dost08 Aralık 2022 23:45

    Tum vergilere petrole isci ucretlerine elektrige gaza hepsinin suclusu marketler,,, sahipleriyle elele kolkola

  • Bik08 Aralık 2022 23:28

    Zincir marketler dışında fiş veren market, pazarcı, bakkal yok ki! Kayıtsız ekonominin üzerine gidilmiyor ve sürekli kümesteki kazları yolma peşindeler.

  • Mucise Reis : )08 Aralık 2022 23:22

    kamu oyu zaten marketlere gidince MÜZE KART ile giriş yapıp aylardır dokunmadna geziyor... eee fiyatları kamu oyuna söyleyeince ne olacak  ? :D bu kadar boş bir bakan, allah fakir fukaraya sabır versin... Oyuncak gibi oynuyorlar milletle... ne olacak kamu oyu görecekte ? devlet olan sensin yahu, verirsin kamusal hibeyi çiftçiye mazotu ötv siz.. sonra denetlersin. ne yaptında, neyi denetleyip, kamu oyuna ne bilgi vereceksin :D ve rmillete maket müze kart, bol bol ailece gezip gezip evine gitsin :d şaka gibi.

  • HAKUKUTİKUKEKTE08 Aralık 2022 22:41

     GIDA KADAR İNSANIN AYTIRIM VE VARLIKALRININ GÜVENCESİ  OLAN SİGORTA ŞİRKETLERİNA RTIRDIĞI FİYATLARDA FAHİŞ BUNLARADA BİR KONTROLG ELMESİ LAZIM SİGORTA YAPTIRMAKTAN UZAKLAŞMALAR ARTIYOR GİBİ. BUDA GELECEĞİN RİSKE GİRMESİ  HEM İNSAN HEM İDARELR AÇISINDAN DEMEKTİR.  (AYRICA HASARLI V.S DE TEKRAR  VE SONRASI SİGORTALARA YANSITMA ORNALARIDA FAHİŞ. VE HAKSIZ   UZUN SÜRELİ UYGULAMA. ADETA  FIRSATÇILIK GİBİ.YTD.

  • wers08 Aralık 2022 22:40

    demir çelik sektörüne el atmazsanız dünya piyasasında rekabet edemeyeceğiz buda ithalata etki edecek abd nin çin in ve hindistanın müdahalesi var