E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY'nin özelleştirmesi hızlanıyor mu?---

THY'nin özelleştirmesi hızlanıyor mu?

THY'nin özelleştirmesi hızlanıyor mu?
12 Temmuz 2013 - 08:53 borsagundem.com

Özelleştirme İdaresi, THY'nin kamu sermayesini özelleştirilmesi amacıyla bir danışmanlık şirketiyle anlaştı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Türk Hava Yolları sermayesindeki kamu payı ile ilgili olarak idareye yardımcı olması için yeni danışmanlık şirketini belirledi.
ÖİB'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, yeni şirket MC Kinsey Danışmanlık Hizmetleri olacak.
Konu ile ilgili açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sermayesindeki %49,12 oranındaki kamu payı özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türk Hava Yollan A.O. (THY), Türk Ticaret Kanunu, SPK ve ilgili mevzuata göre ticari faaliyet gösteren bir özel hukuk
tüzel kişisidir.
THY sermayesinde bulunan kamu payının özelleştirme çalışmalarında İdaremize yardımcı olmak üzere danışmanlık hizmeti alımına ilişkin yapılan Danışmanlık Hizmet Alım Sözleşmesi 03.03.2013 tarihinde sona ermiştir.
4046 sayılı özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca Danışmanlık hizmeti alımı çerçevesinde, THY sermayesindeki kamu payı ile ilgili olarak İdareye yardımcı olmak üzere  THY, bağlı ortaklık ve iştiraklerinin idari, mali, hukuki durumlarının, maliyet yapılanımı analizi, operasyonel performanslannm belirlenmesi, büyüme stratejilerinin, gelişiminin ve faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi, raporlanması ve gerektiğinde özelleştirme stratejilerinin belirlenmesine yardımcı olmak üzere havayolu sektörüne yönelik teknik bilgi ve tecrübe birikimini haiz bir danışmandan danışmanlık hizmeti alınması amacıyla yapılan ihale sonucunda neticesinde ihaleyi kazanan MC KİNSEY DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ ile Danışmanlık Hizmet Alımı Sözleşmesi imzalanmasına karar
verilmiştirr"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 326,50
En Yüksek: 332,00
En Düşük: 327,75
Değişim 0,15 %
FK: 5,74
PD / DD: 1,31
İşlem Hacmi 5.579.173.332
Toplam Adet: 16.939.971
Ağırlıklı Ort.: 329,57
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)