E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY'den TSK'ya geçen pilotlara bir maaş ikramiye---

THY'den TSK'ya geçen pilotlara bir maaş ikramiye

THY'den TSK'ya geçen pilotlara bir maaş ikramiye
22 Haziran 2019 - 10:52 borsagundem.com

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı "TSK bünyesine katılacak her pilotumuza her yıl bir maaş ikramiye vereceğiz" dedi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Pilotlukta Zorunlu Hizmet Çalıştayı", THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı'nın katılımıyla yapıldı. Çalıştayda, sivil havacılıkta görev yapan asker kökenli pilotların TSK'ya dönmesini sağlamaya yönelik yeni uygulamalar üzerinde duruldu.

İstanbul'da 20-21 Haziran'da yapılan çalıştaya, TALPA Başkanı Kaptan Pilot Murat Ersoy, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Ali Çetinkaya ve çok sayıda pilot katıldı.

Çalıştayda açıklama yapan Aycı, TSK'deki görevlerine dönecek pilotların maddi ve manevi kayıplarını en aza indirmek için önemli desteklerde bulunacaklarını belirtti. Aycı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" sözünün takipçisi olarak istikbali her zaman göklerde arayacaklarını ifade ederek, "Vatan savunması için ne gerekiyorsa eksiksiz yapmak bizim için şereftir. Hiç tereddüt etmeyin, hiç çekinmeyin; biz bayrak taşıyıcı olarak Peygamber ocağına geri dönen her pilotumuzun destekçisi olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

TSK'ye dönüşü sonrası bazı imkanlarda kayıp yaşayacak pilotların endişesini dile getiren Aycı, bu kaybı önlemek için önemli desteklerde bulunacaklarını kaydetti.

İlker Aycı, "Türk askerini Bosna'dan Somali'ye, Afganistan'dan Çanakkale'ye nerede gördüysek gururlanarak heyecanlandık. Sizler de bizim gurur kaynağımızsınız. TSK'ya dönecek olan THY pilot ve ailelerinin yatarak tedavi masraflarının şirketimiz tarafından karşılanması talimatını verdim. Bu süreçte yeni evine taşınmak için masrafta bulunacak pilotlarımıza 10 bin lira taşınma desteği ödemesi yapacağız ve çalışan eşinizin iş durumu etkilenirse ortaklığımız bünyesinde veya iş birliği yaptığımız diğer şirketlerde istihdam sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaparız. Maddi olarak da destekçiniziz. TSK bünyesine katılacak her pilotumuza her yıl bir maaş ikramiye vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK22 Haziran 2019 19:29

    Neden cok sayıda pilot yetıstırılip, bu sacma maaslar azaltılmaz anlasılamıyor. Acın kursları, doldurun genclerı pilıt olsunlar. Sacma maaslar azalsın, tsk dan kimse gıtmesın. Sankı atom muhendıslıgı yapılıyor. Bu işe planlama anlamında el atılmalı artık..

  • Kaçan Grup22 Haziran 2019 18:56

    thyao düşer,şirket para saçıyor.

  • mtu22 Haziran 2019 14:31

    yine de geçiş olmazsa suçu bazılarının kendisinde araması gerekecek

  • İlgi22 Haziran 2019 14:13

    Amerikada yaşıyorum,burada isteyen pilot oluyor fakat türkiyede bu tekel kırılmadı...

  • Sıradışı22 Haziran 2019 14:10

    Askeri pilot çalıştırmıyorum dersin olur biter bir pilot 18 ayda yetişiyor maalesef türkiyede bu tekel kırılmadı bu işin başındakilerde pilot hiçkimse bu yüksek maaşlardan vazgeçmiyor 40 binlarınin altında maaş alan ne tsk da nede sivilde pilot yok ,hiç kimse birbirini kandırmasın bu ülkede herşey para,fakat bilim insanlarına gelince para yok,sonra geri kalmışlıktan kurtulamıyoruz...

  • Akıl22 Haziran 2019 13:52

    Üniversite sınavlarıda en düşük puanla harp okuluna girersin pilot olursun adamın çocuğu türkiyede dereceye girer 500 puan alır ve çok zorlubirsüreçle senelerce okur bunların onda biri imkana sahip olmaz,günümüzde açık öğretim mezunları bıle pilot oluyor...

  • Gerçek22 Haziran 2019 13:42

    Bu gün amerikada bir pilotun maaşı sekiz bin dolar mühendisin maaşı onbindolar hekimin maaşı otuzbindolar asgari ücretlinin maaşı ikibindolar türkiyede pilot asgari ücretlinin 20 katını alıyor amerikada dört katı amerikada hekim pilotun beş katını alıyor türkiyede beşte biri,mühendis amerikada pilottan fazla alıyor burda tam tersi,

  • AhmetK22 Haziran 2019 19:27

    Guzel yorum

  • Volkan22 Haziran 2019 13:00

    Şu dünyada en büyük sevgi Allah sevgisidir, sonra vatan sevgisi gelir. Vatan için insanlar kurban olur.

  • Mustaaa22 Haziran 2019 12:18

    Adamları üç kuruşa muhtac edip işinden ayrılmasına sebep oldunuz. Şimdi de herşeyin allak bullak olduğu TSK ya geri dòndürmenin ayağînı cekiyorsunuz.