E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY'de büyük proje başlıyor---

THY'de büyük proje başlıyor

THY'de büyük proje başlıyor
16 Mayıs 2018 - 11:58 borsagundem.com

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Cebeci, Türk Hava Yolları'nın yılda 1000 pilot yetiştirmeyi hedeflediği bir projeyi başlattığını köşesinde yazdı

Türkiye’nin pilot açığı giderek büyüyor. Uçak sayısının yükselmesine karşın pilot sayısındaki artış ihtiyacı karşılamıyor. Türk Hava Yolları (THY) radikal bir karar alarak yılda 1000 pilot yetiştirilecek bir projeyi başlatıyor.

2023 yılında THY filosunun biraz altı veya üstü 500 uçaklık filosu olacağı tahmin ediliyor.

Verilen siparişlerle 2023 yılına kadar filoya en az 230 uçak katılacak. Pilot ihtiyacını doğru yönetmek amacıyla bir dizi tedbir alınmaya başlandı:

- Türkiye’de havacılık eğitimi veren bütün okullarla tek tek görüşülecek. THY’nin seçimine katılacağı öğrencilerin iş garantisi de verilerek uçuş eğitime alınması sağlanacak.

- Yurt dışında çok başarılı olmuş pilot eğitimi veren bir ya da birkaç okula ortaklık teklif edilecek. Bu okullarda okuyacak öğrenciler içinde başarılı olmaları halinde iş garantisi daha yolun başlarında verilecek.

- En önemlisi THY Uçuş Akademisi’ni yerli-yabancı öğretmenlere hızla büyütülecek. Kapasitesi arttırılacak.

- İngiliz Havayolları British Airways (BA) ve Alman Havayolları Lufthansa’nın uygulamaya başladığı 12-14 aylık özel eğitim programlarına geçilecek. Böylece her yıl ciddi sayıda pilot yetişmesi sağlanacak.  Yoğunlaştırılmış, e-learning tabanlı eğitim destekleri ve yoğun simülatör kullanımı ile hızlı pilot yetiştirilmesi ve standardın daha yükseğe çekilecek.

- THY’de simülatörlerde de artık emekli tecrübeli pilotların öğretmen olarak çalışması için düzenlemeler yapılıyor. Hemen tüm simülatör öğretmenleri emekli ve deneyimli pilotlardan olacak.

YABANCI PİLOTLARA ÖZEL PAKET

Bu arada filosunda yaklaşık 500 yabancı pilotun THY’de işe başladıklarında çıkan sorunları hızla kaldıracak. İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, filoya katılan her yabancı pilot için özel paket hazırlatıyor.

THY de uçmaya başlayacak yabancı pilotlar Türkiye’ye geldiklerinde hemen bu paketi alacaklar. Paket işe başlama tarihine göre ilk 15 günlük otel rezervasyonları olacak. Havalimanına en yakın, standardı yüksek otellerde yerleri hazırlanacak. Hemen bir Türk operatör kartlı cep telefonları verilecek.

Havalimanı giriş kartları, ID kartları dahil uluslararası gerekli tüm belgeler yabancı pilot geldiğinde hazır olacak. Bugüne kadar yabancı pilotlardan gelen şikayetleri bizzat değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı İlken Aycı’nın isteği ile hazırlanan paket yabancı pilotları çok rahatlatacak. THY’deki yabancı pilot sayısı toplam pilot sayısının hiçbir zaman yüzde 10’undan az olamayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • krn-i16 Mayıs 2018 12:08

    Neden yabancı pilot bizim gençlerimiz ne yapacak bence THY yolları bir dünya markası ise o zaman biz başka ülkeler pilot verelim.