E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY ve Boeing Cuma görüşecek: Tazminat masada---

THY ve Boeing Cuma görüşecek: Tazminat masada

THY ve Boeing Cuma görüşecek: Tazminat masada
21 Mayıs 2019 - 17:06 borsagundem.com

THY ve Boeing Cuma günü 737 Max uçaklarla ilgili görüşecek. Tazminatın da çok boyutlu görüşmelerin bir parçası olduğu belirtildi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 737 Max model uçakların akıbeti ile ilgili olarak Cuma günü Boeing CEO'su ile görüşeceklerini belirterek; sonrasında bu uçaklarla ilgili planlarını gözden geçireceklerini söyledi.

Aycı, Boeing ile görüşmeleri çok buyutlu olarak sürdürdüklerini ve THY'nin kayıplarının tazmin edilmesinin de bunun bir parçası olduğunu belirtti. ABD'li uçak üreticisi Boeing'e ait 737 Max model yolcu uçaklarının birkaç ay içinde iki kazaya karışmasının ardından THY filosundaki 737 Max model yolcu uçaklarını Mart ayında yere indirmişti.

THY'nin yatırımcı sunumunda yer alan bilgiye göre, THY'nin ilk çeyrek sonu itibarıyla filosunda toplam 12 adet 737 Max bulunurken; teslim alınacak siparişlerle birlikte 2022 itibarıyla filodaki Max'lerin 75 adete ulaşması planlanıyordu.

İstanbul Havalimanı'nda görev yapan basın mensuplarını ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Aycı, Anadolu Ajansı'nda yer alan ifadesinde, "Hemen hemen her hafta Boeing ile çok sıkı görüşmeler yapıyoruz. Bu hafta içinde yine onların CEO'su bana ziyarete geliyor. Bu konuda en üst düzeyde karşılıklı görüşmeyi, garantileri, çözümle ilgili süreci beraberce bir kere daha ele alacağız" dedi ve ekledi: "Bu anlamıyla da gerek yerde bekleyen uçaklarımız gerek onların fabrikasında almayı bekleyen uçaklarımızın akıbeti konusunda ve dünyada şu anda bekleyen yerdeki uçaklar konusundaki en detaylı, net ve üst düzey bilgiyi vermek üzere bu hafta bana geliyorlar. Cuma günü görüşme gerçekleşecek. Bu görüşmeden sonra şimdiye kadar bize verdikleri bilgiler ve karşılıklı olarak yaptığımız görüşmelerin ışığında ortaya koyacağımız soruları, yaklaşımları, beraber değerlendirmeleri yaptıktan sonra da yeni planlarımızı gözden geçireceğiz."

Boeing ile görüşmeleri dahilinde tazminat konusunun da bulunduğunu belirten Aycı, "Aldığımız bilgiler yaz ortası gibi bu sorunun çözüme kavuşturulacağı şeklinde ama ben Cuma günkü görüşmeyi tamamladıktan sonra daha net bilgiyi sunabilirim. Bu anlamıyla (Boeing ile) sıkı işbirliği ve görüşmemize devam ediyoruz. Çok boyutlu görüşüyoruz. Tazminat da bunun bir parçası, kayıplarımızın tazmin edilmesi bunun bir parçası. Çok boyutlu olarak görüşüyoruz. Olayların tüm taraflarıyla birlikte değerlendiriyoruz" dedi ve şöyle devam etti: "Şüphesiz ortaya koyan kayıpların, yaşadığımız kapasite sorunlarının, belli ölçüde yaşadığımız frekans sorunlarının giderilmesi hususunda ne gibi adımlar atacakları konusunda, gerek bizim taleplerimiz, beklentilerimiz gerekse sektör realiteleri ışığında onların atması gereken, beklediğimiz adımlar var. Bu adımları da ciddiye alıyorlar ki doğrudan bizi en üst düzeyde ziyarete geliyorlar."

THY bu yıl 10 bine yakın personel alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd21 Mayıs 2019 23:44

    AYTEKiN  KOTiLi  ÇOK ARARSINIZ.

  • Dd21 Mayıs 2019 23:01

    NEYDİ ACELEN O KADAR SİPARİŞ VERDİN?. BU HATA ŞİRKETİ BiTiRiR.  BİR AN ÖNCE VAZGEÇ.  VE DAVA AÇ. 

  • WERS21 Mayıs 2019 17:43

    şu güzelim firmayı nasıl zarar eden bir firma haline soktunuz ki zarar geçen senenin rekor karının 3 te birinden fazla zarar

  • IgnoranceIsYourDisposition22 Mayıs 2019 09:34

    Havayolu şirketlerinde mevsimsellik etkisi vardır. THY her ilk çeyrekte genelde zarar basar.  Bilmeden sallıyorsunuz yine. 3. çeyrek karına ve yıllık gelir tablosuna bakın.