E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY sponsor oldu!---

THY sponsor oldu!

THY sponsor oldu!
22 Eylül 2013 - 07:23 borsagundem.com

THY, Yunanistan'ın başkenti Atina'da o festivalin sponsoru oldu...

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğunda "Tayland Yemekleri Festivali"nin dördüncüsü düzenlendi. THY, Hint ve Türk yemekleri festivallerinin ardından "Tayland Yemekleri Festivali"ne de sponsor oldu.
Atina'daki Astir Palace Westin Resort'ta düzenlenen 4. Thai Food Festival'in açılışına çok sayıda davetli katıldı. 29 Eylül'e kadar sürecek festival kapsamında arzu edenler, Tayland'tan gelen 3 usta şef tarafından hazırlanan ülke mutfağının papaya ve mangodan yapılan salatalarını, acılı çorba ve sos çeşitleri ile balık gibi onlarca farklı lezzeti tatma fırsatı bulacak.
'Tayland Yemekleri Festivali'nin ana sporluğunu üstlenen THY'nin Atina Müdürü Gülay Öztürk, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede, "Bu yıl Hint ve Türk yemekleri festivalleri yaptık. Bu Thai Food Festivali sonuncusu. Astir Palace ile birlikte organize ediyoruz." dedi.
Organizasyona 3 şefi Tayland'tan Atina'ya getirerek katkı sağladıklarını anlatan Öztürk, THY'larının artan Yunanistan seferleri hakkında da bilgi verdi. THY Atina Müdürü Öztürk, şunları söyledi: "Bu yıl yaz itibariyle Atina'ya olan sefer sayımız 25. Bu da her gün 4 sefer demek. Doluluk oranlarımız gayet iyi gidiyor. Kış itibariyle 26 sefer olacak. Bir sonraki yaz ise 28 sefere çıkacak. Selanik uçuşlarımızı ise günlük 2 defa planlıyoruz. Talep bunu gerektiriyor. Daha fazla talep var. Network'ümüz büyüdüğü için bu noktalara bağlantı verebilmek adına daha fazla sefer icra etmemiz gerekiyor."
Diğer havayollarının Yunanistan'daki krizi bahane ederek ülkeden çekildikleri bir ortamda THY'larının sefer sayısını arttırdığına dikkati çeken Öztürk, ülke turizmine destek olduklarını kaydetti. Öztürk, "Sefer sayımızı arttırarak ülke turizmine destek vermeye çalışıyoruz. Bir çok organizasyon da yapıyoruz. Bütün dünyada uçtuğumuz noktalardaki tur operatörlerini ve gazetecileri Yunanistan'a davet ederek hem uçuşlarımızı hem de Yunanistan'ı tanıtıyoruz."
Yunanistan'ın ünlü şeflerinden Vaggelis Driskas ise "Herkese farklı bir ülke mutfağını deneme fırsatı vermeliyiz. Atina'ya çok kaliteli şefler gelerek bir çok kişinin bilmediği Tayland mutfağını tanıttılar." dedi. Driskas, "Yunanistan'da Asya mutfağını sunun restoranlar var. Ancak bu tarz otantik Asya mutfağı yemekleri yok. Bence bu tip girişimler olmalı. O ülke mutfağının temsilcileri şef ve takımı gelerek yemekleri hazırlayabilecekleri uygun yerler bulmalı. İnsanlar da bunları deneme imkanı elde etmeli." ifadelerini kullandı. Tayland kültürüne ilişkin obje ve broşürlerin de yer aldığı etkinlik açılışına diplomatlar, ünlü şef, gurmeler ve iş adamları katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 297,75
En Yüksek: 297,50
En Düşük: 283,50
Değişim 5,31 %
FK: 5,24
PD / DD: 1,20
İşlem Hacmi 14.108.644.466
Toplam Adet: 48.338.964
Ağırlıklı Ort.: 291,88
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ülkesine sahip çıksa THY23 Eylül 2013 11:01

    THY dış ülkelerdeki bir çok şeye sponsor olacağına ülkesine katkı sağlayacak sponsorluklara neden imza atmıyor. Örneğin arkeolojik eserlerin ülkemizde araştırılması ve müze yapılması, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gibi. Bunlar yabancıların ve kaçakçıların tekelinde. Bir çook kazıyı desteklese çok daha iyi olmazmı? Ülkemizin kültürüne hizmet etmiş olmazmı. Buradan yöneticilerine açık çağrı. Böylelikle yağmalanmanın engellenmesine ve eserlerimizin yurt dışına kaçırılması ve tahrip edilmesinin önlenmesine eşşis bir katkı sağlamış olur..

  • vatandaş22 Eylül 2013 09:34

    Çalışanına düşük maaş vermek için her türlü canbazlığı yapan THYına yakışacak bir hareket...