E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY sessizliğini bozdu! O iddiaya yanıt---

THY sessizliğini bozdu! O iddiaya yanıt

THY sessizliğini bozdu! O iddiaya yanıt
02 Kasım 2018 - 16:14 borsagundem.com

Türk Hava Yolları, Hürriyet Gazetesi'nde çıkan iddialara ilişkin 3 gün sonra açıklama yaptı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu

Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı'ndan hisse almak için harekete geçtiği ve New York JFK Havalimanı'nın da 1 numaralı terminalinde ortak olarak yer alabileceği haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

KAP açıklamasında şirket "Bahsi geçen haber gerçeği yansıtmamakta olup, halihazırda söz konusu havalimanlarına ilişkin yönetim kurulumuzun herhangi bir değerlendirmesi yahut kararı bulunmamaktadır" dedi.

Hürriyet gazetesinde 31 Ekim'de yer alan haberde "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nı almaya hazırlanan THY'nin İstanbul Havalimanı'nın da yüzde 40 hissesini almak için harekete geçtiği
iddia ediliyor. THY'nin son olarak New York JFK Havalimanı'nın 1 numaralı terminalinde ortak olarak yer alabileceği söyleniyor" ifadeleri yer almıştı.

THY Türkiye'de veya yurtdışında faaliyet gösteren havalimanlarından yatırım amaçlı ortaklık için araştırmalar yaptığını ancak henüz kesinleşen bir sürecin olmadığını Ağustos sonunda açıklamıştı. 

Ancak THY, İstanbul Havalimanı'nda yüzde 40 oranında pay sahibi olacağı iddialarına yönelik herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İstanbul Havalimanı’na ortaklık iddiasında gözler THY’de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 323,50
En Yüksek: 323,25
En Düşük: 310,00
Değişim 5,37 %
FK: 5,69
PD / DD: 1,30
İşlem Hacmi 14.849.969.834
Toplam Adet: 46.769.003
Ağırlıklı Ort.: 317,52
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı02 Kasım 2018 18:36

    Piyasanın nabzını yokladılar, hisseler düşünce vaz geçtiler şimdilik. Karlı bir yatırım ama şu sıralar pahalı bir yatırım. THY Yeni Havalimanında söz sahibi olmaz ise rakipleri at koşturur. Körüklere THY yazılacaktı, HSBC almış. Yabancılar parayı bastırıp piste yakın körükleri satın alır dite düşünüyorum. Piste uzak körükler için 1.5 - 2 km yerde gitmek gerekiyor, nereden baksan uçak başına 5-10 dakika fark eder.