E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTHY neden pilot arıyor?---

THY neden pilot arıyor?

THY neden pilot arıyor?
11 Ağustos 2014 - 13:28 borsagundem.com

Lufthansa üst düzey yetkililerinden Aage Dünhaupt basınla sohbet toplantısında ilginç yorumlar verdi

Geçen hafta bazı basın kuruluşlarında THY’nin (Türk Hava Yolları) 500 pilot aday adayı aradığına ilişkin ilanların arkasında ne vardı?

Para Dergisi’nden Kerem Köfteoğlu’nun kulis haberine göre, Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi İletişim Direktörü Aage Dünhaupt’un basınla yaptığı sohbet toplantısında konuyla ilgili bazı ipuçları verdi.

Dünhaupt yeni kurulacak şirketin Lufthansa’nın henüz uçmadığı Maldivler, Şeysel Adaları, Mauritius, Las Vegas gibi dünyaca ünlü tatil destinasyonlarına sefer yapacağını söyledi. Yeni şirketin ‘lowcost’ (ucuz maliyetli) seferler düzenleyeceği ve ilk etapta işe Boeing 767 ve Airbus 330 tipi yedi uçakla başlayacağı da bu toplantıda dile getirildi.

Dünhaupt, ısrarla ortaklık için THY dışında kimsenin kapısını çalmadıklarını ve şirket yönetiminin yeni şirketi THY ile kurmak istediğini söyledi. Havacılık sektöründe rekabetin son derece kızıştığını ve maliyetlerini düşüren şirketlerin ayakta kalacağına dikkat çeken Dünhaupt, “Biz de maliyetlerimizi aşağıya çekip, diğerleri rekabet edebilmek için tropik tatil bölgelerine sefer yapacak bir Low-cost şirketi kurmaya karar verdik” dedi. Tam bu noktada basın mensuplarının, “Yeni şirketin pilot ve diğer personelini THY’den mi alacaksınız?” sorusuna Dünhaupt’ın verdiği yanıt konuyla ilgili manzaranın netleşmesine yol açtı. Masrafları düşük tutabilmek için uçaklarda “First class” olmayacağını, sistemi daha ekonomik kılmak için farklı koltukların farklı fiyata satılacağını belirten Dünhaupt, “Pilot ve kabin görevlilerini THY’den alabiliriz” dedi. THY bir yandan yeni pilotlar ararken, diğer yandan THY-Lufthansa ortaklı yeni kurulacak şirketin 2015 sonunda seferlere başlaması planlanıyor.

THY’nin işe alacağı pilot adayları yeni şirketin seferlere başlayacağı döneme yetişir mi, yoksa bu konuda THY dışından başka şirketin kapısı çalınır mı bekleyip göreceğiz…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)