E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY Lufthansa'dan teklif bekliyor---

THY Lufthansa'dan teklif bekliyor

THY Lufthansa'dan teklif bekliyor
17 Temmuz 2014 - 05:17 borsagundem.com

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, SunExpress'in yapacağı iş modeliyle ilgili Lufthansa'dan henüz teklif gelmediğini söyledi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, SunExpress’in yapacağı iş modeliyle ilgili Lufthansa’dan THY’ye henüz bir teklif ulaşmadığını belirterek, “Bu iş modelini şu anda Lufthansa modelliyor. THY’ye bu modeli yakın zamanda teklif edeceğini düşünüyorum. Yapacağımız değerlendirmeler neticesinde tavrımızı belirleyeceğiz” dedi.

İngiltere’de yapılan Uluslararası Farnborough Havacılık Fuarına katılan Topçu, soruları yanıtladı. Topçu, THY’nin son Topçu, THY ile Lufthansa arasındaki işbirliğiyle ilgili soruya ise, şu yanıtı verdi: “THY ile Lufthansa arasında yüzde 50-50 ortak olan bir SunExpress şirketimiz var. 20 yılı aşkındır başarıyla her iki tarafın da yönettiği bir şirket. Şu anda Anadolujet’in operasyonlarının bir kısmını bu şirket üzerinden yapıyoruz. Aynı şekilde SunExpress Türkiye, SunExpress Almanya diye bir şirket kurduk ve şu anda Almanya’da da Almanya SunExpress adında yine bu şirketin aynı ortaklık yapısıyla bir şirketi var. Bize henüz ulaşan bir iş modeli yok ama biz bu konuya kazan-kazan prensibiyle bakıyoruz. Eğer THY’nin aleyhinde olmayacak bir durum varsa, biz bunu görüşmeye hazır olduğumuzu kendilerine de ilettik.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)