E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY Londra'da pilot arayacak---

THY Londra'da pilot arayacak

THY Londra'da pilot arayacak
04 Eylül 2019 - 12:46 borsagundem.com

THY yurt dışında pilot aramaya başladı.

Türk Hava Yolları 126 ülkede 315 kente uçarken, filosu da her geçen yıl büyümeye devam ediyor.

Filosunda kargo uçakları da dahil 341 uçağı bulunan THY filosunun büyüklüğü gelecekte 500'e ulaşacak. Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçakları da filosuna katmaya başlayan THY, kokpitte pilot ihtiyacını karşılamak adına yayınladığı pilot ilanlarına başvurular da sürüyor.

THY filoya yeni takılan uçaklar da dahil uçaklarına kaptan pilot dışında ikinci pilot arıyor. Pilot ve pilot adayı sayısı 30 Haziran 2019 tarihi itibarıyla 5 bin 484'e çıkan THY zaman zaman da dünya genelinde düzenlediği roadshow'lar (tanıtım turu) ile de pilot arıyor. THY son olarak 5-6 Eylül tarihleri arasında Londra'da pilotlara yönelik bir tanıtım turu etkinliği düzenleyecek.

"Büyümemizin parçası olun"

Londra Gatwick Havalimanı'ndaki bir otelde düzenlenecek etkinlik ile ilgili Türk Hava Yolları yayınladığı ilanda da pilotlara şu çağrıyı yaptı; "Şu andaki büyümemizin ve başarımızın bir parçası olmak isteyen deneyimli kaptanları ve first officer'ları(ikinci pilotlar) bize katılmaya çağırıyoruz" İlanda ayrıca şu ifadelere de yer verildi: Önümüzdeki yıllarda Türk Hava Yolları'na ulaştırılması planlanan uçaklarla filonun büyüklüğü 500'e ulaşacak. Star Alliance üyesi ve sayısız ödüle layık görülen Türk Hava Yolları, gücünü giderek genişleyen filosundan, uçuş ağından ve İstanbul'un uluslararası bir aktarma merkezi ve dünyadaki kültürel çeşitlilikteki önemli konumundan alıyor."

 
Pilot olmak isteyenler başvuru için yaş sınırının 35'e çıkarılmasını talep ediyor
Bu arada Türk Hava Yolları kendi pilotunu yetiştirmek üzere üniversite mezunları arasından seçtiği ikinci pilot aday adayı ilanında başvuru için yaş sınırını 35'den 30'a indirmişti.Pilot olmak isteyen çok sayıda üniversite mezunu sosyal medyadan tekrar yaş sınırının 35'e yükseltilmesini talep etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )04 Eylül 2019 17:09

    neden ? avrupa ile Türklerd eyanı maaşı istiyor. ama fark var. yabancılar, bir kaç dil bile biliyor. bizim yerliler sadece ingilizce. bir yabancı fizik ve konuşma olarak, 4 dil bile biliyor hostees mesela. yerlilerde dil yok, türkçe bilip konuşamayan bile var adam gibi. normaldır.

  • salihlili04 Eylül 2019 15:52

    koşunnnn ehliyet alın ..bizim bakkal hüseyin abi veriyoo ehliyetrtttttt ehliyetttttt uçak ehliyetttt aylık mayış 40 bin keşşşş hahhhahaauh 

  • Tam komedi 04 Eylül 2019 13:50

    Uçak yabancı , parçası yabancı, teknisyen yabancı, ,pilot yabancı , hostes yabancı , yer araçları yabancı, yolcu çoğunluğu yabancı, borsada çoğunluk yabancı, firma yabancıya borçlu, akaryakıt ithal ama milli havayolu !!! Ha buna itiraz edip hâlâ biz bu işten para kazanıyoruz diyen varsa onlara soruyorum ? NEDEN ? Thy temettü dağıtmıyor ?